Binnenkort ook bellen met WhatsApp

Mark Scholten | 17 september 2014
lifestyle


We wisten al dat ie eraan zat te komen, de belfunctie van WhatsApp, maar het lijkt er nu op dat we de introductie snel kunnen verwachten. In de lijst met gevraagde toestemmingen van de WhatsApp iPhone-app is een verwijzing naar het voeren van telefoongesprekken opgedoken.

Gebruikersvoorwaarden

De gewijzigde voorwaarden van Whatsapp

Afgelopen februari liet WhatsApp-CEO Jan Kuom al weten dat er hard wordt gewerkt aan de nieuwe functie. In de update van de iPhone-app van 8 september blijken de voorwaarden voor het gebruik van WhatsApp te zijn gewijzigd, zo ontdekte techsite NDTV. Tussen het lijstje met gevraagde toestemmingen staat plots de zin 'WhatsApp heeft toegang tot de microfoon nodig om gesproken berichten te sturen, video's met geluid op te nemen en gesprekken te kunnen voeren.' Deze mededeling verschijnt overigens alleen wanneer je WhatsApp tot dat moment nog geen toegang tot de microfoon verschafte.

Een belfunctie was zo ongeveer de enige manier van communicatie die nog ontbrak in WhatsApp. Nu kon je natuurlijk al via de audioclip-functie gesproken berichten versturen, maar in de Engelse versie wordt duidelijk melding gemaakt van Voice Calls, zodat er echt geen verwarring meer is waar over wordt gesproken. De nieuwe functie moet als eerst worden gelanceerd op Android en iOS, waarna je uiteindelijk ook moet kunnen bellen vanaf Blackberry  (heeft iemand die nog?) en Windows-phones. Hoeveel data er wordt gebruikt voor de gesprekken is nog niet duidelijk, maar misschien is het aan te raden deze functie alleen te gebruiken in een omgeving met wifi.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws