1Password tijdelijk gratis voor iOS

Jooshua Franssen | 24 september 2014
lifestyle


Met de launch van de iPhone 6 en 6 Plus staat de nieuwe iOS versie, iOS 8, voor de deur. In de voorbereiding van de lancering van iOS 8 is de wachtwoordenapp '1password' tijdelijk gratis. En dat scheelt nogal: je betaalt normaal gesproken €8,99 tot zelfs €15,99 voor de app.  Een uitstekend moment om de geprezen app voor iPhone en iPad te downloaden en je wachtwoorden te bewaren.

Master wachtwoord

1passport is een app die, lokaal, je wachtwoorden opslaat. Om je wachtwoorden te beheren stel je een master wachtwoord in. Niemand anders kan er dus bij. Je kunt er voor kiezen om je wachtwoorden ook in iCloud of Dropbox op te slaan, maar dan wel nadat ze versleuteld zijn. Op deze manier kun je, als je de app voor Mac of Windows ook download, je wachtwoorden synchroniseren in plaats van steeds alles over te typen. Een nadeel: deze versies zijn helaas niet gratis.

Kluis

1passport is feitelijk een soort van kluis voor je wachtwoorden. Maar de app slaat ook meer gegevens op als je dat wilt. Gevoelige informatie zoals creditcard of persoonlijke gegevens kun je er ook in kwijt. Nog een handig dingetje: met de ingebouwde webbrowser hoef je je wachtwoorden niet meer in te voeren, op voorwaarde dat je deze hebt opgeslagen in 1password. De app voert deze automatisch in op de websites waar ze nodig zijn. Sla dus snel je slag en download 1passport nu het nog gratis is. We hebben geen idee hoelang dit nog zo blijft.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws