Meer privacy met Disconnect-app

Jooshua Franssen | 1 oktober 2014
lifestyle


Op de PC kun je, als je een beetje technisch bent, een hele hoop meuk blokkeren dat voorkomt dat bedrijven je gegevens kunnen uitlezen, je surfgedrag kan herkennen en het uiteindelijk gebruikt voor wat voor commerciële doeleinden dan ook. Fijn dat dat op je computer kan, maar tegenwoordig zijn we net zoveel, al dan niet meer, in de weer met onze smartphones. Programma's sturen ongemerkt informatie door naar de ontwikkelaars, of misschien wel zelfs naar andere partijen. Tijd om je data te beheren op je smartphone met Disconnect.

Disconnect

Disconnect MobileDe app heeft één doel: zorgen dat kwaadwillige bedrijven niet in het bezit komen van jouw gegevens. Of dat nou surfgedrag is, statistieken van een spelletje of een applicatie die op de achtergrond draait. Disconnect heeft een ingebouwde filterlijst met de meest bekende bedrijven die gebruik maken van jouw data. Bij het installeren van de app maakt Disconnected een speciale verbinding zodat de app kan scannen wie-wat-waarheen wordt gestuurd. Dag tracking-cookies, hallo privacy.

Verwijderd?

Niet lang geleden is de app verwijderd uit de Google Playstore omdat het de regels overtreden zou hebben. Tegelijkertijd werden ook apps verwijderd die vervelende reclamebanners uit je telefoon weerde, wat juist wel zo prettig is, toch? Komt het omdat Google niet wilt dat een app gegevens filtert of omdat de app juist gegevens filtert, maar in dit geval voor een goed doel? Geen idee, maar als je een beetje privacy wilt in je leven kan het instaleren van deze gratis app geen kwaad. Disconnected is beschikbaar voor Android en iOS.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws