Alien: Isolation en The Evil Within in oktober te koop

Eveline Meijer | 5 oktober 2014
lifestyle


De komende weken komen er niet een, maar twee survival-horrorgames uit. Dit genre heeft zijn oorsprong in de jaren '80 en een van de eerste games met de survival-horrorelementen was Haunted House in 1982. Deze game kon je alleen spelen op de Atari 2600. De gouden jaren voor het genre waren van 1996 tot de eerste jaren van het nieuwe millennium, maar misschien komen die wel weer terug!

Alien: Isolation

De eerste survival-horrorgame die uitkomt is Alien: Isolation op 7 oktober. De game speelt zich af in de tijd tussen de gelijknamige film Alien en de film Aliens. Je speelt als de dochter van Ellen Ripley: Amanda. Amanda zoekt naar de waarheid achter haar moeders verdwijning, maar komt in een gevecht om haar leven.

In de game moet je door een gewelddadige wereld navigeren, terwijl je lastig gevallen wordt door een angstige populatie en een onvoorspelbare Alien. Als Amanda zoek je naar resources, moet je improviseren om oplossingen te vinden en je intelligentie gebruiken.

https://www.youtube.com/gENqEpRRvFU

Alien: IsolationAlien: Isolation ziet er vooral uit als een first-personshooter, maar dan met Aliens. Het is mogelijk om zelf wapens te maken om je te beschermen tegen het wezen en je kunt hem op een radar zien. Toch heb je je stealth-tactieken wel nodig: de enige Alien die in het spel zit, kan niet dood. De Alien heeft overigens geen vooraf bepaald pad, maar jaagt op je aan de hand van zicht, geur en geluid. Het wezen heeft een aantal gedragspatronen, die veranderen als je verder in het spel komt. Op deze manier lijkt het alsof de Alien van strategie verandert. Je kunt je op allerlei manieren verbergen voor het beest en natuurlijk ook rennen, maar dat maakt veel meer herrie.

Alien: Isolation komt op 7 oktober uit op Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4 en PC.

The Evil Within

The Evil Within is ontwikkeld door Shinji Mikami, de maker van Resident Evil, en Tango Gameworks.

Je onderzoekt als detective Sebastian Castellanos een plaats delict van een afschuwelijke moord. Daar ontdek je met je partners dat er een mysterieuze, krachtige 'force' aanwezig is. Sebastians partners worden afgeslacht en hijzelf wordt aangevallen en bewusteloos geslagen.

Als hij bijkomt blijkt hij in een geschifte wereld te zitten, waar afschuwelijke wezens tussen de doden lopen. Sebastian vecht om te overleven en gaat op zoek naar wat er achter deze slechte force zit.

https://www.youtube.com/gVbmRBt1Ctc

We kunnen in ieder geval zeggen dat de game prima graphics heeft en aan de trailers te zien is dit geen makkelijk spel. Waar je met Alien: Isolation ook puzzels moet oplossen, draait het hier veel meer om het echte overleven en vechten met rare wezens. Mensen die van third-person fighters houden, zullen dit dan ook een gave game vinden. Helaas kun je niet met je vrienden spelen: er is geen multiplay-modus. Een ideale game voor 's avonds in het donker dus!The Evil Within

The Evil Within komt op 14 oktober uit op PC, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 en Playstation 4. Reserveren kan hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws