Assassin's Creed Unity op 13 november in Nederland

Eveline Meijer | 12 oktober 2014
lifestyle


Assassin's Creed gaat al zeven jaar mee. Veel mensen herinneren zich de eerste deel die ze speelden op de Playstation 3 of de Xbox 360. Deze consoles waren toen nog maar net uit en dit was één van de grootste trekkers om op dat moment een nieuwe console te kopen. In 2008 kwam de game naar pc en ook op dat platform was de game een groot succes. Op 13 november komt de nieuwe Assassin's Creed uit, getiteld Unity. Dit is alweer het tweede deel uit de serie die op de Playstation 4 en Xbox One te spelen is.

https://www.youtube.com/uzkltf8HIsU

De Franse Revolutie

Je bent in Parijs. Het is 1789 en je zit midden in de Franse Revolutie. Overal wordt gevochten en de natie vernietigt zichzelf. Jij bent Arno en gaat op reis. Je doel? De echte macht achter de Revolutie onthullen. Helaas gaat dat niet zo makkelijk. Dankzij je moeilijke reis en het gevecht om de toekomst van de natie word je een echte assassin.

Nieuw!

Assassin's Creed Unity is de eerste game uit de serie met een co-op multiplayer versie. Je kunt met maximaal vier vrienden spelen en genieten van de missies en de open wereld. De co-op missies bestaan naast het single-player verhaal en zijn ontworpen voor samenwerkingen. Iedereen moet zijn eigen sterke punten gebruiken. Dit zijn dingen als brute kracht, wendbaarheid en stealth.

https://www.youtube.com/RpJ6GICqQyc

Er is een hele nieuwe generatie van assassins, wat vraagt om nieuwe wapens. Één daarvan is de Phantom Blade. Dit wapen gebruikt het mechanisme van een kruisboog, zodat je een geluidsloos projectiel over een grote afstand kunt schieten. Maar dat is niet alles: de Phantom Blade heeft ook dezelfde rol als de Hidden Blade uit de eerdere Assassin's Creed games.

Verder is de gameplay iets aangepast. Je hebt nu full motion control dankzij de nieuwe parkour mechanics om omhoog, door de stad heen en van de stadswanden te af rennen. Verder is het vechtsysteem aangepast. De ervaring van de gevechten is verbeterd, aangezien ze nu gebaseerd zijn op skill, timing en flow. Tot slot is ook de stealth gameplay aangepast. Je hebt een compleet nieuwe stealth mode,  een nieuw cover systeem en nieuwe technieken om een groep mensen te manipuleren.

https://www.youtube.com/6Og9q-i98E4

Deze game zit boordevol nieuwe features en er zijn ook een aantal ontwikkelt om het spel nog meer naar je eigen hand te zetten. Voor het eerst kun je wapens, gear en outfits kiezen. Onder de te kiezen wapens zitten zwaarden, bijlen, speren en pistolen. Ook is er een skill tree toegevoegd, waarmee je je skills kunt verbeteren. Deze vaardigheden zijn: stealth, mêlée, ranged combat, health en traverse. Net zoals in andere games waar zo'n tree gebruikt wordt, verzamel je in Assassin's Creed Unity punten in de gameplay waarmee je je skills kunt verbeteren.

Arno Dorian

Arno Dorian is een nieuw karakter in Assassin's Creed. Hij is geboren in Versaille en ook zijn vader was een assassin. Arno's vader wordt vermoord en de jongen wordt geadopteerd. Zijn nieuwe familie heeft een hoge functie binnen de Templar Order, zo is zijn vader de Templar Grandmaster. Ook Arno's nieuwe vader wordt vermoord en Arno geeft zichzelf de schuld. Hij komt bij de Brotherhood of Assassins terecht en wordt verliefd op Elise De LaSerre. Elise is de dochter van Arno's adoptievader en een Templar.

Waardige toevoeging

Assassin's Creed Unity lijkt een waardige toevoeging aan de serie te worden. De nieuwe features beloven de game beter te laten spelen. De open world-map zorgt ervoor dat je uren kunt spelen zonder je te vervelen.

Assassin's Creed Unity komt in Nederland op 13 november uit op de Playstation 4, Xbox One en PC. Ook is er een season pass beschikbaar voor de nieuwe downloadbare content. Hiermee bespaar je dertig procent op acht uur nieuwe content. Wanneer deze uit komt, is nog niet bekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws