Blizzard geeft World of Warcraft-accounts gratis upgrade

Mark Scholten | 19 oktober 2014
lifestyle


In een interessante zet heeft Activision-Blizzard besloten om alle bestaande World of Warcraft-accounts gratis te upgraden naar Mists of Pandaria, de laatste uitbreiding voor de grootste MMO ter wereld. Dit in aanloop naar de nieuwste expansion Warlords of Draenor, die op 13 november verschijnt.

https://www.youtube.com/TLzhlsEFcVQ

Het is een opvallende zet van Blizzard: World of Warcraft kreeg veel kritiek op de laatste uitbreiding en de abonnee-aantallen lopen al een jaar flink terug. De Mists of Pandaria uitbreiding zou niet goed binnen de bestaande wereld passen en veel spelers vonden het nieuwe ras de Pandaren ofwel te schattig, te oninteressant of een makkelijke rip-off van Kung Fu Panda, ondanks dat het ras al jarenlang een onderdeel is van de Warcraft-verhaallijn.

Minder abonnees

Daarnaast is World of Warcraft een van de laatste MMO's waar nog maandelijks geld voor moet worden betaald, in een markt waar de meeste grote WoW-killers al snel over moesten stappen op een free-to-play-model. Op het ogenblik vereisen naast WoW alleen de Elder Scrolls Online en Final Fantasy XIV: A Realm Reborn nog een maandelijkse betaling. Ondertussen zijn de abonnee-aantallen van Blizzards paradepaardje flink gedaald. Het afgelopen jaar lieten 1,3 miljoen spelers hun abonnement verlopen.

Overigens heeft de game dan nog altijd veel meer spelers dan de gemiddelde MMO, met op dit moment rond de 7,4 miljoen actieve accounts. Op het hoogtepunt van World of Warcraft's populariteit waren dit er ongeveer 12 miljoen.

Gratis voorproefje

De aankondiging van de nieuwe uitbreiding Warlords of Draenor lijkt het tij echter weer te hebben gekeerd. Afgelopen maand alleen al keerden 600.000 abonnees terug naar het Blizzard-nest en die aantallen kunnen de komende tijd alleen maar groeien. Zeker nu spelers die de Mists of Pandaria over hebben geslagen deze uitbreiding alsnog gratis kunnen proberen, zullen veel mensen zich nog eens achter de oren krabben of ze daar niet toch weer een maandje game time voor aan moeten schaffen.

Nieuwe levels

De nieuwe uitbreiding brengt een aantal vernieuwingen met zich mee. Een verhoging van het maximaal haalbare level naar honderd (dat stond op negentig), nieuwe dungeons en raids, een nieuwe super moeilijke raid-variant genaamd Mythic raids en spelers kunnen nu al aan de slag met de vernieuwde karakterskins. Ook verschijnen met de uitbreiding Player Garrissons, waarmee spelers een vesting kunnen beheren en uitbreiden.

https://www.youtube.com/lMc8VP02DFA?list=UUbLj9QP9FAaHs_647QckGtg

Blizzard verwacht zelf overigens niet dat de nieuwe uitbreiding de spelers al te lang vast kan houden en gaf eerder dit jaar al aan dat ze niet denken dat WoW opnieuw spelersaantallen van boven de tien miljoen zal halen. Daarom zouden ze al hard werken aan de volgende uitbreiding en in de wandelgangen wordt zelfs gesproken over een heus vervolg op de bijna tien jaar oude MMO. Met het stoppen van de ontwikkeling van Project Titan, wat Blizzards volgende grote project zou worden, hebben ze in ieder geval tijd genoeg.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws