Van de makers van Angrybirds: 'RETRY'

Jooshua Franssen | 29 oktober 2014
lifestyle


Daar gaat je vrije tijd. Van de makers Angrybirds komt een nieuwe, oh zo verslavende game: RETRY. Je bestuurt een vliegtuigje, in een heerlijke 8-bit stijl, waarmee je van punt naar punt vliegt om verder te komen in het spel. Flappybird, move out of the way!

Persoonlijk ben ik een liefhebber van de 'oldskool' 8-bit stijl. Games in 8-bit heeft een bepaalde voorliefde bij mij, maar dat neemt niet weg dat dit weer een heerlijke mobile game is van de makers van Angrybirds: RovioMobile.

Je vliegt van hangar naar hangar en onderweg verzamel je munten. Deze munten kun je inzetten om hangars om te toveren tot 'retry'-points, zodat je niet van voor af aan het level hoeft te beginnen. Loopings, tegenwind, snelheid en de hoek van je vliegtuigje: alles moet je in balans houden om goed en succelvol te landen. Je mag namelijk niets aanraken of ergens tegenaan vliegen (met uitzondering van de hangars), anders mag je het opnieuw proberen. Je kunt namelijk alleen landen bij de hangar.

icon-RETRYTerwijl je dit probeert, word je voorgeschoteld met een lekker synthy-soundtrack, wat mij persoonlijk doet denken aan 'the good old days' van OutRun op de Sega. Anyways, als je flappybird en Angrybirds al verslavend vond, dan kun je het beste deze game links laten liggen, want voor je het weet ben je al een paar levels verder, zit je te vloeken naar je smartphone om het volgende stukje te halen, terwijl je scherm in 8-bit style 'RETRY?' tevoorschijn tovert. Okay. Vooruit. RETRY, we doen het nog een keertje!

RETRY is beschikbaar voor iOS en Android en gratis te downloaden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws