GTA 5 krijgt first-person-view

Eveline Meijer | 9 november 2014
lifestyle


Grand Theft Auto 5 krijgt een first person-modus op de pc, Playstation 4 en Xbox One. Volgens Rockstar, de ontwikkelaar van de game, was dit niet mogelijk op de Playstation 3 en Xbox 360, aangezien deze niet genoeg grafische kracht hebben.

Het is nu mogelijk om de gehele game in first-person-view te spelen. Je kunt rondlopen, rijden, vliegen en varen in voertuigen, maar ook schieten in deze modus. Als je schiet, gedraagt de first-person-view zich net als de spellen die als first-person-game ontworpen zijn. Je kunt preciezer richten en de wapens hebben in verschillende mate terugslag. Tijdens het spelen kun je wanneer je wilt wisselen tussen de nieuwe modus en de third person-modus. Verder is de besturing aan te passen, zodat deze meer aanvoelt als een traditionele first-person shooter.

https://www.youtube.com/7oFmRN0oadI?

Herbouwen

De virtuele stad San Andreas moest wel voor een deel opnieuw gebouwd worden door Rockstar. Als je de game in de first person-modus speelt, zie je meer detail en dat moest volgens de ontwikkelaar worden toegevoegd. Daarnaast is de game op de pc in een 4k-resolutie te spelen, wat bijna vier keer hoger is dan 1080p.

De vernieuwde versie van GTA5 met deze modus is vanaf 18 november beschikbaar op Playstation 4 en Xbox One. Vanaf 27 januari 2015 is de game ook te koop voor Windows.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws