Leidt de Inquisitie in Dragon Age: Inquisition

Eveline Meijer | 16 november 2014
lifestyle


In het land van Thedas zijn er problemen. Draken verduisteren de lucht, waardoor er een schaduw over het land komt. Mages krijgen oorlog met de onderdrukkende tempelieren. Naties vechten tegen elkaar. Jij en je vrienden moeten de orde terugbrengen, terwijl je de Inquisitie leidt en jaagt op de 'agents of chaos'. Dit is Dragon Age: Inquisition, en jij wilt 'm spelen!

Om te beginnen, moet je beslissen wie je wordt. Je kunt kiezen uit geslachten, vier rassen en drie verschillende classes. Elke class komt met een unieke verzameling aan abilities, wapens, speciale moves en class-reactive story content. Als je Inquisitor groeit in kracht, is het mogelijk om een specialisatie te kiezen. De vier rassen zijn dwergen, elven, mensen en qunari. In het geval van de classes kun je kiezen uit mage, rogue en warrior. Op de website is het al mogelijk om deze keuzes te maken, waardoor je vast een idee krijgt van wat jouw karakter allemaal kan.

https://www.youtube.com/IYAECehIuKY

Overleef en bepaal

In de game hebben jouw acties behoorlijke gevolgen. Terwijl jij beslissingen maakt over de toekomst van dorpen en 'keeps' plundert, verandert de wereld met deze acties mee. Omdat je een leider bent, kun je volgers van de Inquisitie krijgen die voor jou dingen doen. Hoe jij de leiding neemt, is in deze game helemaal aan jezelf. Je kunt niet alleen het uiterlijk en de mogelijkheden van je Inquisitor bepalen, maar ook wie je volgers zijn en waar je outposts en strongholds zitten. Het lijkt zelfs zo te zijn dat je beslissingen uit de vorige delen van Dragon Age invloed hebben op het derde deel van de game, en op eventuele vervolgen.

Om te kunnen overleven moet je vrienden worden met verschillende karakters. In totaal zijn dit er dertien, en daarmee zit de echte uitdaging in het onderhouden van de onderlinge relaties. De game is hierdoor ook met vrienden te spelen, je kunt co-op spelen met maximaal vier gamers.

https://www.youtube.com/Rpx3wuj6XMg

Reserveren

Dragon Age: Inquisiton lijkt een waardig vervolg te worden op de voorgaande games. Volgens ontwikkelaar BioWare is er goed geluisterd naar de fans van het eerste deel en is daar op ingespeeld. Dragon Age: Inquisition komt op 21 november uit voor PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 en Xbox One. De game is nu al te reserveren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws