Nokia HERE (beta) - offline navigeren met je smartphone

Jooshua Franssen | 17 december 2014
lifestyle


Kaartlezen is niet meer van deze tijd. We navigeren met TomTom's van a naar b en heb je een smartphone, dan heb je minimaal een keer in je leven Google Maps gebruikt. Leuk als je een internetverbinding hebt, maar wat als die wegvalt of als je in het buitenland zit waar data way overpriced is?

Nokia HERE

Nokia HERE is vergelijkbaar met de gemiddelde navigatie-app. Je kunt de app gebruiken om van a naar b te navigeren, waarbij je via spraak wordt geassisteerd om links of rechts te gaan. Hier lijkt de app op elke andere gemiddelde navigatie-app, maar het komt met een groot verschil: je kunt, gratis, offline kaarten downloaden om te navigeren, zonder dat je een actieve internetverbinding nodig hebt. Dit is superhandig als je op vakantie bent in het buitenland en geen zin hebt in een peperdure rekening of gewoon een beperkte databundel hebt voor je smartphone. Lekker thuis downloaden over Wi-Fi en hop, je kunt zonder problemen navigeren.

Samsung Gear

Heb je een Samsung Gear smartwatch? Dan kun je een app downloaden die speciale functies op je smartwatch mogelijk maakt. Zo kun je zien waar je bent op de kaart, hoe en waar je heen moet met het ov en ben je te voet, dan krijg je stap-voor-stap te zien waar je heen moet lopen, inclusief een kompas die je in de juiste richting wijst.

De gratis app kun je downloaden voor Windows Phone en Android en iOS vanaf begin volgend jaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws