Saints Row: Gat out of Hell

Eveline Meijer | 21 december 2014
lifestyle


Saints Row: Gat out of Hell is één van de eerste games waar we in 2015 van kunnen genieten. Deze stand alone-expansion van Saints Row IV komt 23 januari uit en draait wederom om Saints-lid Johnny Gat.

Tijdens een feestje spelen de Saints met een Ouji-bord. Wat een onschuldig spelletje lijkt, loopt uit tot veel meer: de leider van de Saints wordt meegesleurd naar de hel en gevangen genomen door Satan. Satan wil dat hij met zijn dochter trouwt, Jezebel. Kinzie Kensington, de voormalige FBI-agente die we al kennen uit Saints Row The Third en IV, en Johnny Gat volgen hun leider naar de hel, waar ze voormalige Saints-leden, overleden vijanden en een pratend pistool ontmoeten. Samen willen zij hun leider redden en de hel aan stukken scheuren.

https://www.youtube.com/4cBOp5lc2bM

Oud en nieuw

Saints RowIn Saints Row: Gat out of Hell kun je kiezen om te spelen als Johnny Gat of als Kinzie Kensington. Net als de vorige games is ook deze editie een third-person shooter in een open world. In de stad zitten weer allerlei quests, secondary objectives en verschillende items die je kunt verzamelen. Net als in Saints Row IV heb je superkrachten, maar daar komen een aantal nieuwe bij, zoals Angelic Flight. Dankzij deze power krijg je vleugels en krijg je de mogelijkheid om te vliegen. Ook kun je duivelse imps oproepen en jezelf in een aura hullen, waardoor iedereen je aanbid. Wil je verder komen met de storyline? Dan moet je een 'Satan's Wrath'-meter vullen, door activiteiten te voltooien. Deze meter opent ook cutscenes en andere elementen in het verhaal.

De wapens van deze game passen overigens perfect bij de hel: de 'Seven Deadly Sins'! Schiet met exploderende kikkers, zwermen sprinkhanen en maak gebruik van de andere zonden. Maar ook de wereld van Saints Row: Gat out of Hell is nieuw. New Hades, zoals de wereld heet, bestaat uit vijf eilanden: Shantytown, Barrens, Downtown, Forge en de Den. Alle eilanden liggen rondom een centrale toren op het middelste eiland.

Saints Row: Gat out of Hell komt op 23 januari uit in een bundel in Europa voor Windows, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 en Xbox One. Voor de Windows-, Xbox One- en PS4-versie is de game alleen beschikbaar samen met Saints Row 4, Re-Elected.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws