Dit zijn de trends van 2015

Tess Maidman | 30 december 2014
lifestyle


2015 staat voor de deur. Een nieuw jaar, dus nieuwe kansen om goed voor de dag te komen. Blijf niet achter de feiten aan lopen en check wat er aankomend jaar zoal speelt. Wij hebben enkele trends voor je op een rij gezet.

Flare

De flare pijp is al een tijdje in opkomst, maar wordt steeds gewilder. Voor vrouwen worden de broekspijpen alsmaar wijder en hoger in de taille. Heidi Klum heeft hem – natuurlijk – al in de kast. Mannen, voor jullie waren de pijpen al smal en die blijven ook smal in 2015.

Clean eating

Foodtrends vergeten we ook niet. Wat komend jaar hot en happening is, is clean eten. Voedsel uit pakjes en zakjes zeggen we vaarwel, want écht authentiek en puur voedsel is nu aan de beurt. Wist je dat de oosterse vegetarische keuken in opkomst is? Maak bijvoorbeeld een Aziatische burger van paddenstoelen met sojasaus en sesam, in plaats van ’groenteburgers’ uit de winkel. Er wordt ook meer gekookt met Tahoe (tofu) in plaats van vegetarisch gehakt of simpele kaassoufflés.

Marsala

Kleur 18-1438, of wel Marsala genoemd, zal dé kleur van 2015 worden. Deze warme wijnrode kleur zal de mode komend jaar gaan beïnvloeden. Beyoncé was je voor en ontwerpster Vivienne Westwood heeft ook aan de mannen gedacht.

Padlock

Zorg dat je hem in huis hebt: de Padlock ketting. Dit is een hanger in de vorm van een slotje, dé trend van 2015. Hang hem om je nek of geef hem aan een geliefde. De Padlock heet niet voor niets ook de Love Lock!

Suède

Met dank aan het steeds kouder wordende klimaat. Dit jaar was bont op het straatbeeld te zien en in 2015 mogen we een wat subtielere stof om ons lichaam heen doen: suède. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen en kan in diverse kleuren en combinaties gedragen worden.

Citytrips

De makers van reisbijbel Lonely Planet zochten de 10 leukste steden om in 2015 te bezoeken voor je uit. Wij geven een tipje van de sluier. De rest mag je hier lezen. Het piepkleine stadje El Chalten in Argentinië bestaat pas sinds 1985 en loopt in de winter vrijwel helemaal leeg. Misschien lijkt het je niks omdat je graag onder de mensen bent, maar de uitzichten op het Parque Nacional Los Glaciares en de wandelroutes die deze stad je biedt zijn adembenemend!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws