Het is tijd voor een smoothie

Tess Maidman | 20 januari 2015
lifestyle


Ga eens een keer voor die zelfgemaakte smoothies. Het is vers, kan gezond zijn en het is nog simpel om te maken ook. Wij hebben handige tips voor jou op een rijtje gezet.

Bevroren fruit

Makkelijker kan niet. Het is handig om altijd bevroren fruit in de vriezer te hebben. Aardbeien, frambozen of kersen; bevroren fruit zorgt er voor dat je smoothie lekker koel is. Je hoeft niet moeilijk te gaan zitten doen met plakkerige handen en schoonmaken nadat je het gesneden hebt of perse die banaan te eten omdat ie overrijp is.

Groene smoothie

Geen zin in al dat groenvoer? Stop gewoon wat spinazie bij al dat lekkere fruit in de blender. Je proeft er niks van en je krijgt toch de nodige vitaminen binnen. Er zijn genoeg ‘groene smoothies’ die echt heerlijk zijn. Je kunt daar dan ook wat honing of fruitsap aan toevoegen om de smaak te neutraliseren.

gs

 

 

 

 

 

 

Vezels

Als je in de ochtend smoothies wil drinken, begin je dag dan goed met veel vezels door er wat havermout aan toe te voegen. Om de textuur van de smoothie drinkbaar te houden, kun je het beste havermoutpoeder gebruiken. Vezels zijn voedzaam, hebben een langzaam verteringsproces en het is goed voor je stoelgang.

Bananas

Veel smoothies worden met banaan gemaakt. Logisch, wie lust deze tropische vrucht nou niet? Mix het met volle yoghurt, honing, melk en ijsklontjes en je krijgt de echte bananen smoothie klassieker. Banaan en mango is ook een exotische combinatie en mocht je van romig houden probeer dan eens avocado.

bs

 

 

 

 

 

 

 

Na het sporten

Voor de sporters onder ons; na elke intensieve work-out hebben je spieren de tijd nodig om te herstellen. Doe daarom wat proteïnepoeder in je smoothie, zodat je weer eerder aan de slag kunt in de sportschool.

Wees zuinig met je blender

Een goede blender is een investering, dus moet je er ook voor zorgen dat 'ie lang mee gaat. Let bijvoorbeeld op de volgorde van hoe je de ingrediënten er in doet. Stop altijd als eerst het vloeibare ingrediënt in de blender, vervolgens het fruit of de groente en als laatste het ijs. Zo kunnen de messen makkelijker door het harde materiaal snijden. Daarnaast is het nergens voor nodig om de blender meteen aan te zetten op de full speed stand. Begin met de laagste stand en zet hem hoger als het nodig is. Zo gaan de motor en de messen langer mee.

Vitamix-Professional-Series-750-Blender

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vloeistoffen

Begin altijd met een klein beetje melk, yoghurt of water. Dit kun je altijd nog toevoegen als je smoothie te dik is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws