Snapchat komt met 'Discover'

Jooshua Franssen | 28 januari 2015
lifestyle


Snapchat kennen we ondertussen wel. De app waarmee je een foto of video kunt versturen voor een bepaalde periode, waarna je het niet meer kunt bekijken. Het idee is om korte momenten in je leven te delen, maar de app kreeg al snel een hele andere wending, als je begrijpt wat ik bedoel. Goed, om het de app wat meer geloofwaardigheid te geven voor meer dan die iets te pikante foto's of video's, Snapchat heeft nu een extra platform gekregen: 'Discover'.

snapchat discoversnapchat discover

Als je Snapchat opent, dan vind je nu op het 'Stories'-scherm een extra cirkelvormig-icoon rechtsboven. Klik daar op of swipe gewoon nog een keer naar links; werkt ook. Daar word je voorgeschoteld met een nieuw scherm. Op de nieuwe pagina staan een aantal iconen van onder andere: CNN, MTV, Cosmopolitan, Dailymail, Snapchat, b/r (Bleacher Report), Foodnetwork, National-geographic, People, Vice, Yahoo News en Fusion. Klik op een van deze iconen en je krijgt een tien seconden samenvatting met de highlights van de dag, van je bron naar keuze. De artikelen en video's worden dagelijks geselecteerd en de eerste 'stories' waren van David Guetta en Drake.

Op een blogpost van Snapchat staat dat (vertaald) 'Social media bedrijven ons vertellen wat we moeten lezen, op basis van wat het meest recent of populairst is, maar wij zien het anders. Wij rekenen op redacteuren en artiesten, niet de hoeveelheid clicks en shares, om te bepalen wat belangrijk is.'

Het is een interessante update, maar of daardoor Snapchat 'serieuzer' gebruikt zal gaan worden, zal ons benieuwen. Wat vinden jullie van de update?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws