Dit is HTC's nieuwe HTC One M9

Jooshua Franssen | 26 februari 2015
lifestyle


Over een paar dagen introduceert HTC de opvolger van de One M8, de One M9. Het laatste vlaggenschip van HTC, de M8, is inmiddels een jaar oud en de opvolger staat al klaar. Echter, de HTC One M9 is al gelekt door middel van een drietal video's waarin het design, de software, de features en de looks van de HTC's nieuwe versie van 'Sense' te zien is.

Upleaks

Upleaks is een bekende wanneer het gaat om 'leaks' uit betrouwbare bronnen. Zo wist Upleaks drie video's te bemachtigen, zijn deze drie op YouTube geplaatst en gedeeld met het internet. Niet lang daarna verdween het Twitter-account van de aardbodem en zijn de betreffende video's verwijderd van YouTube. Inmiddels is het account weer in de lucht, inclusief een excuus aan HTC.

Specificaties

Het nieuwe vlaggenschip van HTC krijgt een update onder de motorkap, wat niet geheel onverwachts is. Wat echter wel opvalt is het ontbreken van een qhd-scherm, in plaats daarvan blijft HTC bij een full-hd scherm die 5-inch meet. Het meest bijzondere is het ontbreken van de 'UltraPixel' technologie in de hoofdcamera; 'UltraPixel' was een van de features van HTC's One M7 en M8; De One M9 heeft alleen de techniek alleen in de 'selfie'-camera. De volgende specificaties zijn bij Android Police opgedoken:

Scherm 5-inch 1080p
Camera, achter 20MP
Camera, voor 4MP Ultrapixel
Geheugen 3 GB
Opslag 32 GB, uitbreidbaar tot 128GB met microSD
Processor 2GHz Octa-core
Batterij 2900mAh
Afmetingen 144.6mm x 69.7mm x 9.61mm
OS Android 5.0 Lollipop met Sense 7

Officiële release

De officiële release voor de HTC One M9 staat gepland op zondag 1 maart, maar met het lekken van de video's, specificaties en benodigde afbeeldingen is de spanning van de lancering er wel een beetje van af. Maar het heeft ook een pluspunt: er wordt inmiddels op het internet volop gediscussieerd over het nieuwe vlaggenschip.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws