Onbeperkt gamen voor tien dollar per maand

Eveline Meijer | 8 maart 2015
lifestyle


Een Spotify voor games, dat klinkt geweldig. Het Nederlandse bedrijf Utomik wil precies dat worden en biedt onbeperkt games voor je pc aan voor tien dollar per maand.

Net zoals op Spotify moet het bij Utomik mogelijk worden om honderden top pc-games te spelen, zonder dat je ze hoeft te downloaden of er veel geld voor hoeft neer te leggen. Niet alleen worden nieuwe spellen toegevoegd aan Utomik, ook de classics zijn er te vinden. De nieuwste releases worden beschikbaar om te kopen als Premium games. In het aanbod zitten spellen als Assassin's Creed: Black Flag, Bioshock Infinite en Dishonored.

Hoe werkt het?

Al je games worden gestreamed, wat inhoudt dat Utomik een klein gedeelte van de game vast download. Terwijl je aan het spelen bent, wordt de rest voor je gedownload. Geen installaties en kapotte cd's meer, gewoon gamen wanneer jij dat wil.

https://www.youtube.com/HGvb50KRR2w

Steam

De manier waarop je de games speelt, doet denken aan Steam. Ook hier kun je allerlei games downloaden en spelen zonder cd. Je betaalt hier alleen niet per maand, maar per spel. Je bent dus sowieso meer geld kwijt dan dat je bij Utomik zou zijn.

Utomik is momenteel nog in een closed beta, wat betekent dat de dienst nog in ontwikkeling is, maar al wel wordt getest door een kleine groep gebruikers. Voor deze beta kun je je aanmelden via de website van Utomik.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws