Wordt jouw iPhone een Game Boy?

Eveline Meijer | 5 april 2015
lifestyle


Ken je hem nog, de Game Boy? Iedereen die kind is geweest in de jaren '90 kijkt er met een nostalgische blik op terug, maar goed nieuws: het apparaat maakt een comeback via smartphones! Console-ontwerper Hyperkin is bezig met de Smart Boy en de eerste afbeelding is inmiddels te zien.

Op de afbeelding zie je een casing die je iPhone in een Game Boy verandert, inclusief een houder voor je oude spellen. Vroeger kwamen deze spellen in de vorm van cardridges, vergelijkbaar met die voor de Nintendo 64 en eerdere consoles. Deze cardridges kun je met de Smart Boy dus weer gebruiken, dus laten we hopen dat je ze nog hebt.

Smart Boy

Komt hij echt?

De afbeelding verscheen op Reddit, met een vrij mysterieus onderschrift: 'Wat concepten voor een nieuw project waar ik aan werk bij Hyperkin', aldus de medewerker van de ontwikkelaar die de foto plaatste. Maar er kwamen direct ook allerlei reacties: 'zou Nintendo zoiets toestaan?' Op de Game Boy zit nog steeds copyright, dus waarschijnlijk moet de ontwikkelaar behoorlijk wat geld neerleggen, wil hij deze Smart Boy uitbrengen. Bovendien is het de vraag of het design daadwerkelijk haalbaar is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws