Fashiontips voor warm weer

Joni Hendrix | 3 juli 2015
lifestyle


De temperaturen blijven maar stijgen, heerlijk natuurlijk, maar ook lastig. Want wat moet je aantrekken met dit hete weer? We geven je een paar tips om deze warme dagen goed door te komen.

Hoed

Om je hoofdhuid en je gezicht te beschermen is het slim een hoedje te dragen. Het is ook nog steeds helemaal hip. Tegenwoordig heb je keuze uit heel veel verschillende soorten hoedjes, dus de kans is groot dat er voor jou eentje bij zit.

Say yes to the melkfles

Ben je niet gezegend met mooie bruine benen? No problem! Laat met dit weer die lange broek in de kast liggen en trek je mooiste en tofste shortjes, jurkjes en rokjes aan. Het is eindelijk tijd om je benen te showen, ook al zijn ze wit. Ze moeten toch ooit bruin worden? Als je steeds lange broeken aantrekt (wat ook ontzettend warm is!), omdat je witte benen hebt, blijven ze altijd wit. Dus hophop, trek die mooie rok aan! Mocht je je hier echt niet prettig bij voelen, dan zijn bijvoorbeeld de maxidress en –rok een goede optie.

Luchtige stoffen

Voor deze warme temperaturen zijn luchtige en dunne stoffen een echte must. Kies bijvoorbeeld voor katoen, linnen en zijde, deze stoffen zorgen ervoor dat je koel blijft. Trek vooral geen kleding aan die gemaakt is van polyester, nylon en viscose. In deze synthetische stoffen draaien je zweetklieren namelijk overuren.

Lichte kleuren

Vermijd op hete dagen donkere kleding en kies juist voor lichte kleuren. De warmte wordt door lichte kleuren afgestoten en donkere tinten absorberen het juist, waardoor je het dus warmer krijgt. Let ook op met strakke donkere shirtjes. Hier zie je heel snel zweetplekken in en dat wil je natuurlijk niet. Als je al een donker shirt aan wilt doen, ga dan voor een wijder model.

Bye bye driekwart broek

Mannen trekken al snel bij warm weer de driekwart broek uit de kast. Ga eens voor een goede kortere short met een toffe print of mooie kleur. Trek er een luchtig katoenen tanktop op en je bent zomerproof.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws