Film je (club)avonturen overal en altijd met de Activeon CX

Eveline Meijer | 8 oktober 2015
lifestyle


Met een actiecamera maak je eenvoudig spectaculaire beelden van je sport- en clubavonturen, of gewoonweg leuke filmpjes met vrienden. Activeon is een nieuw merk en is nu ook actief op de Europese markt. De Activeon CX valt op vanwege de vele mogelijkheden in combinatie met een aantrekkelijke prijs.

De Activeon CX beschikt over veel opties en mogelijkheden die je bij actiecamera's van de bekende merken alleen op de veel duurdere modellen vindt. Zo is de CX voorzien van een 2-inch kleurenschermpje achterop de behuizing. Hiermee stel je de camera gemakkelijk naar wens in. Je ziet precies wát je filmt en fotografeert, lekker makkelijk dus.

Smartphone

Naast het ingebouwde kleurenschermpje beschikt de Activeon CX over wifi. Dit gebruik je om het apparaat met je smartphone of tablet te verbinden. Hiervoor download je de Activeon-app, deze is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Het verbinden met smartphone of tablet gaat erg snel en eenvoudig. Is de actioncamera verbonden, dan zie je het beeld direct op jouw mobiele device. Ook erg fijn is dat je de camera via de app kunt instellen.

Kwaliteit

De Activeon CX is uitgerust met een 4-megapixelsensor, goed genoeg voor leuke foto's op social media als Facebook of Instagram. Ook kun je leuke timelapse-filmpjes maken. De camera maakt dan om een bepaalde tijd (1, 3, 5, 10, 30 of 60 seconden) een foto. Deze foto's worden allemaal achter elkaar geplakt, wat resulteert in een filmpje waarbij de tijd versneld wordt afgespeeld. Filmpjes kun je maken in full-hd-resolutie (1080p) met dertig beelden per seconde, of in 720p-resolutie met zestig beelden per seconde. Bij daglicht maakt de Activeon scherpe filmpjes met veel details. Maak je video's in het donker of in de club, dan verlies je wel wat details. Voor een camera met deze prijs presteert de Activeon CX goed.

activeon-cx-5

Behuizing

De Activeon CX beschikt over verwisselbare frontjes waarmee je de camera helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. Je kunt het voorste deel van de behuizing halen en van een ander kleurtje voorzien met de optioneel verkrijgbare frontjes. In de camera is een schroefdraad aanwezig, zodat je de actiecamera op een selfiestick of statief kunt schroeven. Bovendien levert Activeon de CX compleet met een waterdichte behuizing (tot zestig meter diep). Handig is dat Activeon hetzelfde 'voetje' gebruikt als de populaire GoPro's. Je kunt de CX dus aansluiten op alle accessoires voor GoPro-camera's. Activeon brengt echter ook zelf tal van accessoires op de markt en er wordt een voetje met een klevende laag meegeleverd, zodat je de camera bijvoorbeeld op een helm of ander voorwerp vast kunt plakken.

Accu

Prettig is ook de accuduur waar je rond de twee uur mee haalt. Genoeg tijd dus om leuke films en foto's te maken. Opladen van de accu gaat via het meegeleverde usb-snoer.

Conclusie

Activeon weet met de CX positief te verrassen. De actiecamera beschikt over een handig kleurenscherm, een goed werkende wifi-functie en veel instelopties. Zaken die we normaal gesproken niet verwachten bij een actiecamera voor deze prijs (€119,99). Bij goed licht zien de filmpjes er fraai uit, alleen in het donker of wanneer je in de club filmt, valt de kwaliteit wat tegen. Voor een actiecamera in deze prijsklasse doet de Activeon CX het prima. Je krijgt absoluut waar voor je geld en het is wat ons betreft dan ook een aanrader voor iedereen die wil experimenteren met een actiecamera.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws