Het ultieme stappenplan voor een legendarische zaterdagavond

Mark Hofman | 29 oktober 2015
lifestyle


Het weekend komt langzamerhand dichterbij en daarbij ook de leukste avond van de week: de zaterdagavond. Deze avond draait vooral om feesten, drankjes drinken en genieten. Het kan zijn dat je er weinig tot geen ervaring mee hebt en dat is helemaal niet erg, wij zijn er om je te helpen! We hebben een handleiding voor je gemaakt en wanneer jij deze stappen nauwkeurig volgt beheers jij straks, zonder enige twijfel, de skills om er een te gekke avond van te maken.

Stap 1: Plannen

Een legendarische avond kan je niet plannen zul je denken, maar niets is minder waar. Een avondje met je vrienden GTST kijken gaat er heus niet voor zorgen dat je avond legendarisch wordt, en daarom is het dus belangrijk dat je een goede planning hebt. Het belangrijkste van de planning is het feest, waar ga je naartoe? Voor een legendarische avond ga je niet naar de plaatselijke kroeg, maar zorg je dat je zo ver mogelijk van huis verwijdert ben. Ga naar de andere kant van het land en zorg ervoor dat thuiskomen met het OV problemen gaat opleveren voor de extra fun.

Planning

Stap 2: Vrienden

Voor de sfeer is het wel zo leuk om een aantal vrienden mee te nemen naar het feest dat je gepland hebt. Op een legendarische avond zijn bijzondere gebeurtenissen geen overbodige luxe en dit wil je niet in je eentje beleven.

tumblr_mj1y7wV5kJ1rlz3tzo1_500

Kies er dan ook voor om je beste vrienden mee te nemen op dit avontuur. Aan wat minder goede vrienden heb je niets, dus dumpen die handel!

Stap 3: Klaarmaken voor vrouwen

Alle ingrediënten zijn present en je kunt je klaar gaan maken voor de avond. Voor de vrouwen betekent dit meestal mooie kleren, een lading make-up en een stevig bewerkt kapsel. Bij een legendarische avond is dit niet aan de orde, het gaat immers om de dingen die gebeuren en niet om hoe je er uit ziet. Geen getreuzel en gewoon even wat comfortabele kleding aan, haar in een staart en even snel make-up op je gezicht. Voorbereidingstijd: 5 min.

Makeup+in+10+sec_f975bd_4582624

Stap 3.1: Klaarmaken voor mannen

Twee minuten van te voren even wat gel in je haar en een luchtje opspuiten is genoeg, de outfit die je al heel de dag draagt gaat nog prima! Wanneer je geen haar meer op je hoofd heb zitten, is oppoetsen ook een optie. Voorbereidingstijd: 2 min.

giphy (1)

Stap 4: Voordrinken!

Er is geen enkel goed verhaal begonnen met een watertje, dus voordrinken is van groot belang. Doe even een drankje, klets gezellig met elkaar en je bent klaar om de deur uit te gaan.

large

Stap 5: De reis

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je zit rustig in de bus en opeens komt er een groep luidruchtige medemensen naar binnen stormen. Dat is iets wat we voor alle andere dagen ten strengste verbieden, maar het is zaterdagavond dus het mag. Zorg dat je goed aanwezig bent en lach zo hard je kan, maar hou het wel netjes. Een boze buschaffeur is nooit grappig en een legendarische avond gaat immers niet samen met agressie dus hou het netjes!

bus-gif-4

Stap 6: Aankomst

Na een lange reis ben je eindelijk aangekomen bij het feest, het is belangrijk dat mensen weten dat je aanwezig bent. Kom binnen met een klapper van een entree. Een keiharde 'WE ZIJN ER!' of een subtiele 'GOEDENAVOND', is alles behalve misplaatst. De eerste stop is de bar, je drinkt even wat en gaat dan pas een rondje lopen om alles te ontdekken, bij elke bar maak je even een tussenstop om bij te tanken en je kan weer verder.

GIF-how-to-make-a-fierce-entrance

Stap 7: Dance!

Je hebt een rondje gelopen, een volle tank en je hebt iedereen nu wel gezien. Tijd om richting de dansvloer te lopen en je beste moves uit de kast te halen, en met beste moves bedoelen we dan je slechtste. Dans als een pinguïn of galoppeer over de vloer als een paard, het levert uitermate veel plezier op. Zorgen maken over wat mensen van je zullen denken zit er niet bij, je bent niet voor niets zo ver van huis.

smith1

Stap 8: Na het feest

Het laatste nummer heeft geklonken door de zaal en het feest is ten einde gebracht, hier begint je legendarische avontuur pas echt. Je zit ver van huis en het OV rijdt niet meer, wat moet je nu? Er zijn hoogstwaarschijnlijk mensen aanwezig die het feestje elders voort gaan zetten, en je zorgt er voor dat jullie gewoon meegaan. Het is vanavond legendarisch en nieuwe mensen leren kennen is goed voor de ontwikkeling, vraag gewoon of je mee kan. Er zijn twee opties mogelijk na het stellen van deze vraag: of ze zeggen ja, of ze zeggen nee. Het eerste antwoord is de meest waarschijnlijke, iedereen is nog steeds onder de indruk van je dansmoves en je gooit dus gewoon je charmes in de strijd. Bij het tweede antwoord loop je weg en ga je naar de volgende stap.

funny_gifs_sorry_for_party_rocking-s490x259-309175

Stap 9: Afsluiten

Of stap 8 succesvol geëindigd is of niet, deze stap kan in beide gevallen. Het feestje, of de afterparty, is ten einde en je zit op een plek die je totaal niet kent. Het is hoog tijd om de plek te gaan verkennen! Loop een kant op en zie maar waar je uitkomt, het gebruik van GPS of kompas is ten strengste verboden. Ga op de foto met wilde dieren of knuffel een boom, je weet nooit wat het op kan leveren.

making-out

Stap 10: Voedsel

Zodra je de omgeving aan het verkennen bent kan het zijn dat je maag van zich laat horen, je begint honger te krijgen. Een lekkere vette hap gaat na zo'n feestje wel naar binnen en dan hebben we het met name over shoarma. Het zoeken van voedsel is vanaf nu prioriteit nummer één. Je stopt pas wanneer het doel behaald is en wanneer het zover is rest je nog maar één ding te doen: aanvallen!

tumblr_ly04o4NxyG1qlvj4w

Stap 11: Terug naar huis!

Je hebt gegeten en het is inmiddels al lekker licht aan het worden buiten, tijd om gebruik te maken van het ov wat eindelijk weer rijdt. Het is nog een lange weg terug naar huis, de telefoons zijn leeg en iedereen begint een beetje in te kakken. Ga maar lekker slapen, je hebt het verdient. Bij thuiskomst doe je met z'n allen nog een biertje en is een lekker ontbijtje niet verkeerd. De klok staat inmiddels op 11:30 uur en het is tijd om je bed in te gaan. Voordat je gaat slapen schop je iedereen het huis uit en bekijk je nog even de foto's, je avond is geslaagd.

giphy (2)

Stap 12: Uitbrakken

Wanneer je diezelfde dag weer wakker wordt kan het zijn dat je je niet heel fit voelt en misschien wel last hebt van een klein katertje. Dan check je ons artikel over tien tips tegen een kater.

rs_500x240-141231112232-drunk-boyfriend-stage7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws