Apple's keuze: deze apps moet je hebben!

Eveline Meijer | 12 december 2015
lifestyle

Tegenwoordig loopt iTunes over van de vette apps, die allemaal ontzettend leuk of erg nuttig zijn. De pareltjes hiertussen vinden, is lastig. Maar gelukkig helpt Apple je, want zij hebben een lijst gemaakt van de beste iOS-applicaties van dit jaar!

Op nummer één staat de app Periscope, waarmee je overal ter wereld live video's kunt uitzenden. Je klikt slechts op 'Start Broadcast' en alles wat je filmt is door anderen te bekijken. Wil je je vrienden dus mee laten genieten van een vet feest? Dan is Periscope de oplossing!

Top 5 volgens Apple

Op nummer twee vinden we Enlight, een vrij geavanceerde fotobewerkingsapp. Niet alleen kun je filters aan je foto's toevoegen, je kunt ook spelen met de belichting en andere tools die we uit Photoshop kennen.

Een andere leuke app uit de top vijf is Workflow, die op plaats vier staat. Met deze applicatie kun je een soort snelkoppelingen maken voor de dingen die je vaak doet – bijvoorbeeld een vriend bellen om naar een feestje te gaan, of je favoriete party-foto's te uploaden naar Dropbox (afgebeeld) – en dit maakt je leven toch weer net iets gemakkelijker.

De top vijf wordt afgesloten door Instagram, en daar hoeven we natuurlijk niets over te vertellen. Van deze app zijn we al tijden fan!

Maar ook wij houden van apps!

Natuurlijk is Apple niet de enige die de leukste applicaties uitzoekt. In iedere editie van Clublife Magazine staan een aantal vette apps, waar jij vast ook fan van wordt. Nieuwsgierig naar onze favorieten? Check ze hieronder!

​Soundwave
Gratis voor iOS en Android
De beste manier om nieuwe muziek te ontdekken! Alle tracks die je op Spotify, YouTube en via andere streaming-diensten beluistert, komen automatisch in jouw Soundwave-profiel. De tracks die je vrienden luisteren komen op jouw tijdlijn te staan en mensen die van dezelfde muziek houden als jij kun je volgen. Wil je een nummer met vrienden delen? Dat kun je via de messenger doen, of je maakt samen een playlist.

​Camu (afgebeeld)
Gratis voor iOS en Android
Leuke foto’s maken van je vrienden en jezelf in het zonnetje? Filters kunnen deze nog leuker maken en Camu heeft er veel! Met de app kun je al filters kiezen nog voordat je een foto of een video maakt. Ook kun je de helderheid en belichting aanpassen, en tekst toevoegen. De applicatie was al een tijdje beschikbaar op iOS, maar hij is er nu ook voor Android.Morning Routine
Gratis voor Android
Moeite met opstaan? Morning Routine wil jouw ochtendritueel nog een beetje beter maken, door je wakker te laten worden met je favoriete muziek- of nieuwsapp. Bovendien kun je allerlei verschillende wekkers aanmaken, zoals speciale werk- of weekendwekkers. Zo hoef je niet meer na te denken welke wekker je wanneer aan moet zetten en word je ook nog eens wakker met jouw favoriete muziek die al voor je op staat. Dat moet de ochtenden toch iets aangenamer maken!

Festival Finder
Gratis voor Android
​Wil je naar een vet festival, maar weet je niet welke? In de Festival Finder kun je zoeken op locatie, band, genre en data. Je krijgt meteen alle informatie over een festival, hij verschijnt op Google Maps en je kunt interessante feesten meteen delen op Facebook en Twitter. Bovendien word je meteen verteld wat voor weer het wordt en je kunt elk festival opslaan in de app, zodat je hem later gemakkelijk terug kunt vinden.

Drunk Dial NO! en SafeMode
Drunk Dial NO! Is voor $0,99 te koop voor iOS. Safemode voor Android koop je voor 69 cent
Hoe vaak ben je wel niet wakker geworden met de gewaarwording dat je in een dronken bui je ex hebt gebeld? Of misschien heb je je moeder wel een berichtje vol spelfouten gestuurd met allerlei genânte uitspraken. Het zijn allemaal momenten waarvan je liever niet hebt dat ze gebeurd waren. SafeMode (Android) en Drunk Dial NO! (iOS) voorkomen dit. Beide applicaties zorgen ervoor dat je bepaalde nummers tijdelijk niet kunt zien in je telefoonboek. De volgende ochtend bewijs je dat je weer nuchter bent en alle contacten verschijnen weer. Dat gevoel van schaamte ervaar jij dus nooit meer!

Find My Friends
Gratis voor iOS
Op deze vijf drukke dagen is de kans natuurlijk aanwezig dat je een keer je vrienden gaat kwijtraken (of zij jou). Zie ze dan maar weer eens terug te vinden, want waarschijnlijk wordt het lastig om ze te bereiken. Find My Friends maakt dit een stukje gemakkelijker. Zodra een vriend(in) je geaccepteerd heeft, kun je hem of haar volgen. Wil je even niet dat je vrienden kunnen zien waar je bent? Dan zet je dit met één klik uit. Bovendien kun je ook een notificatie sturen over waar jij bent, helemaal ideaal!

Nieuwsgierig naar de 25 beste applicaties volgens Apple? Die check je hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws