De meest bijzondere schoenen van 2015

Eveline Meijer | 21 december 2015
lifestyle

Schoenenfabrikanten bedenken steeds weer vette ontwerpen voor de gaafste schoenen. En dit jaar zaten er wel een aantal heel bijzondere exemplaren bij. Nieuwsgierig? Check ze hieronder!

Nike Mags

Ken je de zelfstrikkende schoenen uit de film Back to the Future? Nike heeft precies deze schoenen gemaakt! Wat dat betekent? Nooit meer je veters strikken! Zodra ze uitkomen zijn de schoenen alleen als limited edition beschikbaar, de opbrengsten gaan naar de Michael J. Fox Foundation voor onderzoek naar Parkinson. Vanaf de lente zijn ze te koop.

Nicholas Kirkwoord Arcade schoenen

Nicholas Kirkwood werkt inmiddels al tien jaar als schoenenontwerper, en dat is een feestje waard! Om dit te vieren maakte de designer arcade-schoenen, waarbij de hakken geïnspireerd werden door Pac-Man, Atari, Star Wars en Back to the Future.

Volvorii Timeless

Volvorii Timeless heeft een paar 'slimme' hakken gemaakt. In de schoen zit e-ink-stof, waar diverse designs op afgebeeld worden. Deze afbeeldingen kun je zelf aanpassen via een applicatie op je telefoon. Je kunt kiezen uit zwart, wit en een aantal zwart-witte patronen.

Shiftwear

Shiftwear heeft schoenen gemaakt met hd-animaties die je zelf kunt aanpassen. De geanimeerde kunst kun je zelf toevoegen via een applicatie op je tablet of smartphone via een draadloze verbinding. Jij bepaalt hoe je schoenen er uit zien!

Orphe smart shoe

Houd je van dansen? Wil je de show stelen tijdens elk feest? Dan kies je voor Orphe. In de zolen van de schoenen zit een kleine computer met Bluetooth, motion-tracking en behoorlijk wat led-lampjes. Het licht kun je laten synchroniseren met specifieke geluiden, maar ook zelf aanpassen met een programma op je tablet.

Nieuwsgierig naar meer van dit soort vette schoenen? Die check je hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws