De VAR verdwijnt. Wat betekent dat voor jou als dj?

Lucas Boon | 8 februari 2016
lifestyle

Als dj wil je eigenlijk alleen maar bezig zijn met muziek, draaien en produceren. Maar al die apparatuur moet natuurlijk ook ergens van betaald worden! Binnenkort gaat er het een en ander veranderen in de manier waarop het geld binnenkomt.

De huidige VAR-verklaring is vanaf april 2016 waarschijnlijk niet meer geldig. In plaats daarvan komt er een modelovereenkomst. Voor dj's is er gelukkig al een voorbeeld van zo'n overeenkomst, weet DJ Administratie, een administratiekantoor dat zeer veel ervaring en binding heeft met de dj-wereld.

​Je kunt het voorbeeld downloaden via de website van de Belastingdienst. Als je al een VAR-verklaring hebt, hoef je voor 2016 geen nieuwe aan te vragen. Heb je nog geen VAR? Dan kun je deze nog wel aanvragen bij de Belastingdienst.

​Je administratie bijhouden en belastingaangifte doen is niet alleen verplicht, maar kan ook nog behoorlijk positief uitpakken. Ben je benieuwd hoeveel geld je overhoudt van je dj-inkomsten? DJ Administratie heeft een aantal handige tools gemaakt waarmee je het inkomen en de btw berekent.

Als je problemen met de Belastingdienst absoluut wilt voorkomen, is het misschien verstandig om een van de online administratiepakketten van DJ Administratie aan te schaffen. Benieuwd hoe eenvoudig het is om daarmee te werken? Check dan dit filmpje. Meer info over DJ Administratie vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws