P.L.U.R.: de lifestyle van een raver

Martijn Bastianen | 30 maart 2016
lifestyle

Wat meeste mensen denken is dat het leven van een keiharde raver alleen maar gaat over drugs. Maar daar draait het niet om, het draait om de muziek en om het vinden van je innerlijke zelf. Iedereen gaat wel eens naar een techno- of housefeestje en merkt daar een aantal dingen op. Raven is een lifestyle, en bij die lifestyle hoort P.L.U.R. Ik hoor het je al denken: ‘WTF is P.L.U.R.?’

P.L.U.R. staat voor Peace, Love, Unity en Respect. Elk woord is een groot begrip, dus dat gaan we even voor jou fileren.

Peace

Een rave is een plek waar de positieve vibes vanaf spatten. Zo kom je (bijna) nooit een gevecht tegen tijdens een rave. De feestgangers houden van vrede in de community. Ze accepteren iedereen, ook al ben je een broekie of een oude rot in het rave-circuit.

Love

Op een rave voel je de liefde. Er zijn momenten tijdens het feesten dat je je ogen kan sluiten en dat je je laat meeslepen door de muziek. Je hoeft je geen zorgen te maken om iemand rondom je heen, want het voelt als een hechte familie. Dit maakt raven zo uitnodigend: je kan jezelf zijn. Haat komt bijna niet voor. Je kan praten met vreemden, een gezellige tijd hebben, en muziek luisteren. Let the love speak!

Unity

Je bent één met de rest van de mensen. Iedereen is op de rave voor de muziek, de muziek maakt de mensen tot een eenheid. Daarnaast is iedereen zichzelf en kunnen mensen zich uiten hoe ze zelf willen. Vreemdelingen kunnen zomaar je beste vrienden worden op een rave of feest. Hoe erg je verschilt van de rest van het volk, het maakt niets uit. Dit maakt een rave zo prachtig, het boeit niemand hoe je eruitziet of hoe je erbij loopt, zolang je je houdt aan P.L.U.R.

Respect

De laatste letter is ook meteen de allerbelangrijkste letter. Respect is een waarde die P.L.U.R. zo krachtig maakt. Een rave is namelijk een plek waar niemand beoordeeld wordt. Iedereen wordt geaccepteerd en is vrij om zich te kleden en te uiten hoe hij/zij wilt. Het is eigenlijk een verplichting om jezelf te zijn. Als jij wil dansen als een ‘idioot’ of als jij je wil kleden in paars met gele gestipte kleding, go ahead!

Hoe comfortabel is het om jezelf te kunnen zijn zonder dat iemand een fuck geeft? Dat is precies waar deze lifestyle voor staat. P.L.U.R. is de beste ‘drug’ voor een rave. Vrede, liefde, eenheid en respect zijn eigenlijk ook de waarden waar de wereld zich aan moet houden. Zou de wereld maar één grote rave zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws