Laat deze app jouw mixen maken!

Martijn Bastianen | 6 april 2016
lifestyle

De Pacemaker-app wil van iedereen een dj maken. Met deze app kun jij namelijk een mix maken zonder dat je iets hoeft te doen. Je begint bij het beginscherm waar eigenlijk alleen een grote plus staat. Je klikt daarop en kunt kiezen uit je eigen tracks in je audiotheek, sample tracks en een deep house-map van de app. Ook kun je inloggen met je Spotify, zo heb je verschillende manieren om aan je muziek te komen. Wij kozen voor onze eigen audiotheek. Heb jij totaal geen zin om tracks zelf te selecteren? Klik dan op mix playlist en hij maakt een mixje voor jou. Je kunt ook zelf met tracks komen. Hierdoor wordt de mix wel stukken beter!

Voordelen

Daarnaast krijg je bij het kiezen van het volgende nummertje (het plusje naast de afspelende track) wel een rondje te zien voor elk nummer. Als dat rondje groen is, betekend het dat de track geschikt is voor de overgang. Dit is mogelijk gemaakt door EchoNest, een speciaal systeem. 

Ook kun je de bass, treble en middle aanpassen tijdens het afspelen. Zo kun je de bass dus omhoog gooien als je trommelvliezen daar behoefte aan hebben. 

Nadeel

De app kan een dj niet vervangen. Zo heeft de app struggles met de overgang tussen verschillende genres. Kies er daarom voor om één genre muziek aan te houden en tracks die op ongeveer dezelfde bpm zitten. Als je namelijk van house naar hardstyle gaat, wordt je mix slecht.

Muziekbalk

Onder je tracks staat een mooie golf, daar kun je meekijken wanneer de volgende track erin wordt gemixt. Daarnaast wordt je mix opgenomen en kun je hem opslaan als je tevreden bent met het resultaat. Een gratis app die hartstikke leuk is om jouw favoriete tracks te mixen zonder dat jij er ook maar iets voor hoeft te doen.

Tip: keep it simple. Als je de app gaat uitdagen, wordt de mix dramatisch van kwaliteit. Eén genre zoals future house, deep house of hardstyle aanhouden zorgt voor een dikke mix!

Alleen iOS

We moeten de Android-gebruikers teleurstellen, de app is alleen te downloaden op iOS. Als je hem wilt downloaden, klik dan hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws