Instagram kopieert Snapchat

Rick Francissen | 3 augustus 2016
lifestyle

Instagram kopieert verhalen Snapchat

Snapchat is onwijs populair en is dan ook grote concurrentie geworden voor andere sociale media. Instagram voelt deze druk en kopieert daarom klakkeloos de Stories van Snapchat. De nieuste update van de app die vanaf gisteren (2 augustus 2016) is uitgerold over Android en iOS maakt dit mogelijk.

Snapchat stories

De mogelijkheid om je eigen story te maken op Snapchat wordt ontzettend veel gebruikt. Je maakt een foto of filmpje, doet er een filter overheen en plaatst het in je story. Zo kunnen al je volgers de komende 24 uur zien wat jij geplaatst hebt. Daarna is het verdwenen. Dit maakt de drempel om iets te plaatsen ontzettend laag.  

Instagram houdt bescheiden verschil

Met de mogelijkheid om een foto of video te nemen en deze vervolgens zichtbaar te maken voor je volgers in de komende 24 uur lijkt het erop dat Instagram Snapchat letterlijk kopieert. Er zijn echter minimale verschillen die ervoor zorgen dat er een klein onderscheid kan worden gemaakt.

Wil je een deel van het verhaal terugspoelen, dan klik je bij Instagram gewoon aan de linker kant van je scherm terwijl je bij Snapchat de gehele story opnieuw moet terugkijken.

Een tweede verschil heeft betrekking op de privacy van de verhalen die je upload. Op Snapchat is het zeker dat alle volgers jouw verhaal kunnen zien. Op Instagram krijg je de mogelijkheid om bepaalde volgers te blokkeren op het gebied van verhalen zodat ze alleen jouw openbare reguliere Instagram berichten zien.

Snapchat of Instagram?

Met beide een nagenoeg gelijke functie, maar allebei een onderscheidend element wordt het (nu nog) schakelen tussen de twee apps. Snapchat heeft filters die je gezicht, stem veranderen en je kunt faceswappen. Op Instagram deel je natuurlijk al je mooiste foto’s en video’s. Wij zijn benieuwd wat de volgende stap van Snapchat wordt om te reageren op Instagram. De twee bedrijven zullen er in ieder geval alles aan doen om gebruikers binnen te halen. Het wordt ongetwijfeld een heftige strijd.

Introducing Instagram Stories from Instagram on Vimeo.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws