Instagram breidt gebruikersopties verder uit

Rick Francissen | 18 augustus 2016
lifestyle

Instagram

Het zal je niet ontgaan zijn dat Instagram de stories van Snapchat min of meer gejat heeft en hierdoor de mogelijkheid biedt om een verhaal 24 uur lang zichtbaar te maken voor je volgers. Nu zet Instragram de volgende stap om het sociale medium nóg interactiever en uitgebreider te maken.

Instagram Explore

Op de huidige app van Instagram is er al een tabje 'explore'. Hier kun je met hashtags en gebruikersnamen de online content rond zoeken. Binnen deze mogelijkheid gaat de app uitbreiden naar live events. Het is een beetje te vergelijken met Snapchat, die al een soortgelijke functie heeft.

LEES OOK: Instagram kopieert Snapchat

Sommige evenementen zijn live te volgen door middel van Snapchat op het moment. Instagram wil deze functie verbeteren en hiervoor zorgen door twee dingen toe te voegen. Ten eerste wordt het mogelijk om zelf een evenement live te laten gaan op Instagram. Vergelijk het met een trending topic. Het is dus belangrijk dat er heel veel mensen dezelfde hashtag gebruiken. Aangezien dit een gigantische hoeveelheid evenementen oplevert, wordt er in de tweede toevoeging voor gezorgd dat de evenementen met jou interesses gefilterd worden, zodat je nooit het live event van bijvoorbeeld Tomorrowland hoeft te missen.

De uitbreiding van de events-sectie bij de explore tab wordt vanaf 18 augustus eerst in de VS geüpdate en daarna zullen andere landen de uitbreiding kunnen downloaden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws