Niet je WhatsApp-gegevens met Facebook delen? Dat doe je zo!

Peter Güldenpfennig | 26 augustus 2016
lifestyle

Online-services zijn gehaaid. Laat het maar aan Google en Facebook over om jouw gegevens voor van alles en nog wat te gebruiken. Nu heeft Facebook, eigenaar van chatdienst WhatsApp de voorwaarden gewijzigd waarmee al je WhatsApp-info, inclusief contacten en chats, gedeeld kan worden met je Facebook-account om advertenties 'beter op je af te stemmen'. 

FackAff

Lekker gênant dus als je net met een vriend of vriendin hebt gechat over voorbinddildo's, kilo's XTC of het stiekem volpissen van bierglazen die je weer terug op de bar hebt gezet in je favoriete café. Dus, hoe voorkom je dat? Nou, zo:

Open WhatsApp. Als het goed is krijg je een pop-up (krijg je geen pop-up, dan volgt dat ongetwijfeld de komende dagen) met nieuwe voorwaarden waar je al dan niet akkoord mee moet gaan. Onder de voorwaarden staat echter 'Lees meer over de nieuwe voorwaarden'. Kies hiervoor en je komt in een nieuw scherm waar je uit kunt vinken dat gegevens met Facebook gedeeld worden. 

Ik ben al akkoord gegaan, help!

Ben je per ongeluk al akkoord gegaan? Geen nood, want je hebt 30 dagen bedenktijd. En dus is er een optie toegevoegd aan de account-instellingen om het delen van gegevens alsnog uit te schakelen. Ga hiervoor rechtsboven naar 'instellingen' en kies dan 'account'. Je kunt het delen van gegevens dan uitschakelen. Dit is overigens niet meer terug te draaien, maar who cares?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws