Ook WhatsApp neemt Snapchat functies over

Rick Francissen | 4 oktober 2016
lifestyle

WhatsApp kopieert Snapchat

Snapchat heeft zichzelf in de laatste jaren bewezen als waardig social media platform tussen grootheden Facebook, Twitter en Instagram. Het populariteit werd op een gegeven moment zo groot dat Instagram het niet kon laten om de ‘story’ mogelijkheden over te nemen en zo keihard de strijd aan te gaan met Snapchat. Nu is er nog een partij die mee wil snoepen van het succes van Snapchat, namelijk de meest populaire messenger app WhatsApp.

LEES OOK: Snapchat laat per ongeluk revolutionair product zien

Bewerk je foto’s op WhatsApp

Bakken met geld liggen er bij moederbedrijf Facebook, dat eigenaar is van onder andere de apps Instagram en WhatsApp. Dit is voor het bedrijf echter nog niet genoeg, zo blijkt uit de nieuwe update die voor WhatsApp wordt doorgevoerd. Bij deze uitbreiding kun je namelijk, net als bij Snapchat, je foto’s die je maakt nog even bewerken met tekst of stickers. Dit werkt daarbij ook nog eens exact hetzelfde als bij Snapchat.

Ook de frontcamera wordt aangepakt in de update van WhatsApp. Wanneer je een selfie wil maken in een donkere omgeving licht deze even kort op wanneer je een foto maakt (ook net zoals bij Snapchat). Gelukkig blijft er nog wel een groot verschil bestaan tussen het versturen van foto’s via WhatsApp of Snapchat. De snaps verdwijnen na het openen terwijl de foto’s die je op WhatsApp stuurt gewoon opgeslagen worden op de telefoon van jou en de ontvanger. De update wordt momenteel uitgerold over iOS en Android systemen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws