Streamingdienst Pandora komt volgend jaar pas uit

Ivo Mollemans | 2 november 2016
lifestyle

Bijna elke week komt er wel nieuws vrij omtrent streamingsdiensten. De ene keer is het Spotify die met een nieuwe functie komt aanzetten en de andere keer heeft SoundCloud weer een nieuw plan om de concurrentie aan te kunnen, want concurrentie is hét probleem voor elke grote streamingsdienst. Wel of niet gratis, groot of klein aanbod in muziek, online of ook offline? Het zijn allemaal vragen die de bedrijven zichzelf stellen en dat allemaal terwijl ze ook de ontwikkelingen van andere diensten in de gaten moeten houden.

Pandora brengt nieuwe concurrentie

De nieuwste speler op de markt wordt streamingdienst Pandora. Volgens de topman van het bedrijf, Tim Westergren, zou de dienst eigenlijk later dit jaar op de markt moeten komen, maar de lancering is toch uitgesteld. Pandora wordt eerst in Amerika gelanceerd en zal naderhand in steeds meer landen beschikbaar worden gemaakt.

LEES OOK: De dingen die je moet weten over Apple's nieuwe MacBook

Pandora heeft al licentiedeals gemaakt met bedrijven over de beschikbaarheid van muziek met de drie majors plus Merlin. Die vertegenwoordigt ruim 20.000 maatschappijen en platenlabels.

Dat Pandora ook te maken heeft met concurrentie is te zien aan de kwartaalcijfers van het bedrijf. Sinds begin 2016 heeft Pandora 253 miljoen dollar nettoverlies gemaakt en ook het aantal luisteraars is afgenomen. In het tweede kwartaal dit jaar waren er 78,1 miljoen actieve luisteraars en nu zijn dit er 77,9 miljoen. Een daling die niet zo heel groot lijkt, maar als mensen nu al overstappen en er nu al verliezen worden geleden is het nog maar de vraag wat de toekomst gaat brengen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws