Skrillex laat nieuwe interactieve kunstinstallatie zien

Ivo Mollemans | 7 november 2016
lifestyle

Dat Skrillex naast muziek ook visuele aspecten erg belangrijk vindt is te merken aan zijn videoclips en liveshows. Elke video die hij uitbrengt via zijn label OWSLA is uniek en draagt bij aan het profiel van de artiest waarvan het nummer is. Ook de visuals die hij gebruikt bij zijn show zijn altijd verrassend en vernieuwend.

Interactieve kunst

Skrillex' nieuwste project waarbij visuele aspecten centraal staan, is een creatieve samenwerking met Takashi Murakami en Future Wife geworden. De kunstinstallatie is gemaakt voor ComplexCon dat in Southern California gehouden wordt. De installatie is bijzonder en interactief. De beelden zijn gemaakt door Murakami en de geluiden die daarbij horen verschillen van jungle beats tot blije melodieën. Door het aanraken en indrukken van de installatie verschijnen andere beelden en zijn andere geluiden te horen. Het project heeft de naam ‘Baburu’ gekregen.

Skrillex op ComplexCon

Dit is echter niet het enige speciale ding dat Skrillex heeft voorbereid voor ComplexCon. Op zaterdagavond stond hij als headliner op het evenement en op zondag is hij bij een panel samen met de regisseur van The Fifth Element, Luc Besson, en moderator Jinx. Om zijn optreden op ComplexCon nog specialer te maken heeft hij zijn klassieke Mothership stage weer tot leven geroepen. Hij gebruikt de stage tijdens zijn tour door Canada en Noord-Amerika in 2014 en sindsdien is het een van de bekendste stages ooit geworden.

LEES OOK: Babylon in Australië is de techno hemel van elke liefhebber

Ook is er een speciale OWSLA pop-up store te vinden. Hier zal voor het eerst de wintercollectie van OWSLA worden gepresenteerd. De kledingstukken zijn ontworpen met de hulp van Sus Boy en Luke Vicious. Veel onderdelen zijn met de hand getekend of geschilderd door Vicious zelf en sommige stukken komen zelfs rechtstreeks uit de kledingkast van Skrillex zelf. Naast Skrillex waren onder andere ook Kid Cudi, Snoop Dogg, Virgil Abloh en Travis Scott te vinden op het evenement.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws