De evolutie van Dance kleding: 1990 t/m nu

Mark Hofman | 8 november 2016
lifestyle

Wanneer je dance in de jaren '90 vergelijkt met dance anno 2016, dan zul je zien dat er meer dan alleen de muziek veranderd is. Niet alleen zijn de producerende artiesten steeds jonger, is het genre populairder en zijn de shows veel groter, maar ook de kleding heeft zo zijn veranderingen doorgemaakt. Hoe dan precies? Nou, zo dus! 


De evolutie van Dance kleding: 1990-1999 

De jaren 1990 t/m 1999: de jaren waarin Darude's 'Sandstorm' nog 'dat lekkere nieuwe nummer' was. De jaren waarin de kleding van dance nog...tja, wat was het eigenlijk? Het was voornamelijk de tijd waarin wijde broeken, naveltruitjes en felle kleuren de dienst uitmaakten op menig festival en feest. Om het helemaal af te maken waren smileys ook nog eens in overvloed te vinden. Hieronder een foto van deze prachtig uitgedoste mensen. 

De evolutie van Dance kleding: 2000 - 2009

Tussen 2000 en 2009 gebeurde er veel rond het gebied van dance. De muziekstijl werd moderner, de wereld maakte kennis met Nederlandse artiesten en artiesten als David Guetta en Paul van Dyk maakten de dienst uit. Qua kleding zagen we voornamelijk Kandi voorbijkomen. Kandi is een ander woord voor het overtollige gebruik van kettingen, armbanden en maskers gemaakt van gekke kralen. Deze dingen werden als aardig gebaar weggegeven bij festivals. Kortom: je ontkwam er gewoon niet aan! 

De evolutie van Dance kleding: Nu

En hier zijn we dan: in het heden. De tijd waarin dance groter is dan ooit, Martin Garrix de beste dj van de wereld is en de festivals groter zijn dan menig popconcert. Met Major Lazer, Calvin Harris en Skrillex aan het roer, zitten we in de goede jaren van het genre. De kleding daarentegen? Waar vroeger felle kleuren en veel kralen de dienst uit maakten, lijkt het nu alsof de focus ligt op het zo min mogelijk aan trekken van kleding. Body Paint, Crop tops, bikini's en ga zo maar door: hoe minder kleding, hoe beter. Broeken met grote gaten erin zijn overigens ook geen overbodige luxe. Zie hieronder.

Wat vindt jij de tofste stijl tot nu toe? Ben je fan van de jaren '90 kleurtjes? Of liever gaten in broek? Laat het ons weten in de reacties!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws