Snapchat begint met verspreiding Spectacles door speciale ‘Snapbot’

Ivo Mollemans | 14 november 2016
lifestyle

Dat Snapchat zich keer op keer met nieuwe manieren weet te onderscheiden van andere sociale media platformen is ons inmiddels wel duidelijk. Toen de app gelanceerd werd was het al meteen gigantisch populair en inmiddels is het uitgegroeid tot een van de populairste platformen ter wereld. Het sturen van foto’s om mensen te laten weten wat je aan het doen bent schijnt dan ook zeer populair en daarom hebben ook Facebook en Instagram een soortgelijke functie geïntroduceerd.

Spectacles

Om de concurrentie toch voor te blijven moet ook Snapchat met nieuwe functies aan komen zetten. Laatst kwamen ze al met filters die zich aanpassen aan je omgeving en nu lanceren ze eindelijk hun veelbesproken ‘Spectacles’. Met deze uitvinding is het mogelijk om Snaps te versturen zonder dat je je telefoon hoeft aan te raken. De Spectacles is een zonnebril met ingebouwde camera waarmee je Snaps kan maken, bewerken en versturen. Niet alleen de uitvinding is leuk, maar de manier waarop de zonnebrillen verspreid worden is ook noemenswaardig.

LEES OOK: Houseparty is dé nieuwe communicatie-trend

Snapbots

Je kan de zonnebrillen niet bestellen via internet of kopen in een winkel, maar ze zitten opgesloten in speciale ‘Snapbots’. Een soort van automaat waarin je geld stopt en vervolgens komt de zonnebril eruit. De zonnebrillen zijn in beperkte hoeveelheden beschikbaar. Daarnaast zijn er maar een aantal Snapbots geplaatst en deze staan er maar beperkte tijd. Hierdoor is het nog een exclusief product. De eerste stond een dag in Venice Beach en via de website kun je bijhouden waar ze in de toekomst te vinden zullen zijn.

Tot nu toe schijnt het een succes te zijn en de dingen trekken veel mensen aan. Wanneer de Spectacles in grotere aantallen verkocht gaan worden is nog onbekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws