Digitaliseer je oude foto's met de app 'Fotoscan'

Ivo Mollemans | 17 november 2016
lifestyle

Het digitale tijdperk is al een tijdje aangebroken en niemand kan nog zonder computer en/of telefoon. De gadgets hebben een centrale plek in ons leven gekregen waar we niet meer vanaf kunnen stappen. Toch betekent dit niet dat oude technieken niet meer gebruikt kunnen worden, want de afgelopen tijd was er een ware hype rondom polaroid camera’s die je foto's meteen afdrukken.

Fotoscan app

Toch zien verreweg de meeste mensen het grootste deel van hun foto’s het liefst gedigitaliseerd. Dit neemt minder fysieke ruimte in beslag en de foto’s die je echt dierbaar zijn kan je altijd nog afdrukken. Google was zo slim om hierop in te spelen en daarom ontwikkelde het bedrijf de app ‘Fotoscan’. Met deze app kan je, zoals de naam al zegt, foto’s scannen. De app maakt meerdere opnames van de foto die jij graag digitaal wil hebben en door middel van kunstmatige intelligentie zoekt hij zelf het mooiste resultaat.

LEES OOK: Houseparty is dé nieuwe communicatie-trend

Hoe het werkt

Hiervoor maakt de app wel wat aanpassingen, maar die komen alleen maar ten goede van het eindresultaat. Zo probeert het systeem de glans en spiegeling van het licht op de analoge foto zoveel mogelijk te verwijderen en ook de witbalans en beeldverhouding worden automatisch aangepast. Om het gebruiksgemak te verbeteren kunnen gebruikers ervoor kiezen dat Google de foto’s meteen online in Google Foto’s bewaart. Deze optie is echter niet verplicht.

Het gebruik van de app is erg simpel. Je richt je camera op de foto die je gedigitaliseerd wil hebben en vervolgens beweeg je hem langs 4 punten op de foto. De punten worden ook nog eens door de app zelf aangegeven dus je hoeft je totaal geen zorgen te maken dat je straks misschien een stukje van de foto mist.

De app is gratis te downloaden via de Appstore voor iOS en de Google Playstore voor Android.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws