Met welke celeb zou jij in een zelfrijdende auto willen zitten?

redactie | 21 november 2016
lifestyle

De toekomst van het autorijden staat voor de deur. Wie weet hebben we in de toekomst niet eens meer een rijbewijs nodig om te rijden. Genoeg tijd dus om uitgebreide gesprekken te voeren met je medepassagiers. Wat als je een celebrity mocht kiezen als medepassagier, wie zou jij dan kiezen?

Ariana Grande populair als medepassagier 

De meeste jongeren in Nederland weten het wel. Als zij een buitenlandse celebrity mochten kiezen om mee in de auto te stappen, zouden ze kiezen voor Ariana Grande. Dat blijkt uit onderzoek van Connected Strategische Veranderingsprocessen. Het onderzoek richt zich op Nederlandse jongeren tussen de 14 en 24 jaar en behandelt hun mening over en kennis van mobiliteit in de toekomst, denk hierbij aan zelfrijdende auto’s en connected cars. 18 procent van de Nederlandse jongeren kiest voor de Amerikaanse zangeres als medepassagier. De hoogstscorende Nederlander die jongeren graag als medepassagier meenemen? Enzo Knol. Blijkbaar krijgen jongeren niet genoeg van de dagelijkse vlog waarin Enzo je al de oren van kop lult.

Geen fun met zelfrijdende auto

Hoewel het leuk lijkt om met een celeb naast je een autorit te maken, vinden Nederlandse jongeren wel dat de zelfrijdende auto de ‘fun’ uit het autorijden haalt. Daarom wil driekwart van de jongeren zelf de controle over het stuur blijven houden. Tweederde van de ondervraagde jongeren is bovendien niet overtuigd van de veiligheid van zulke auto’s.

Wel zien ze ook voordelen in zelfrijdende auto’s, want 12 procent zal meer tijd aan vrije tijd besteden, 11 procent zegt dan alcohol te kunnen drinken en 6 procent kan dan in de auto Snapchatten, YouTuben of Instagrammen. Of natuurlijk uitgebreid filosoferen met je favoriete celebrity. Nog leuker: gewoon lekker meezingen met favoriete hits van jouw en je held.

Dus, met welke celeb zou jij weleens een ritje willen maken? 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws