In deze landen is Snapchat het populairst

Ivo Mollemans | 27 november 2016
lifestyle

Snapchat: iedereen heeft er wel eens van gehoord en bijna iedereen heeft er wel eens gebruik van gemaakt. Het platform is immens populair en staat aan de top van sociale media platformen. Het unieke principe heeft ervoor gezorgd dat veel mensen de app op hun telefoon hebben staan, maar andere bedrijven beginnen langzamerhand de functies over te nemen. Zo kopieerde Instagram het verhaal van Snapchat met ‘Instagram Stories’.

Populariteit van Snapchat

Toch betekend deze concurrentie dit niet dat het aantal gebruikers van Snapchat gedaald is. In een onderzoek zijn de 10 landen waarin het meeste gebruik gemaakt wordt van Snapchat opgenomen. Het onderzoek is uitgevoerd in de leeftijdsgroep van 16 tot en met 19-jarige. De lijst wordt geleid door Ierland. Daar heeft zo’n 83% van de personen uit de desbetreffende leeftijdsgroep een Snapchat account. Ook in Singapore en Zweden heeft meer dan 80% een account. Nederland staat met ongeveer 75% op de negende plek en daarmee laten we nog net ons buurland België achter ons. De hele grafiek is hieronder te vinden.

LEES OOK: Videobellen via WhatsApp is vanaf nu mogelijk

Groei in de toekomst

De kans is groot dat Snapchat in de toekomst alleen nog maar gaat groeien. Niet lang geleden bracht het bedrijf de eerste ‘Spectacles’ in de omloop. In deze speciale zonnebril is een ingebouwde camera te vinden die contact maakt met de Snapchat app op je telefoon. Hierdoor kan je snaps versturen met je zonnebril zonder dat je je telefoon hoeft aan te raken. Een manier van foto’s versturen die we nog niet eerder hebben gezien en ook de manier waarop de zonnebrillen verspreid worden is erg origineel. Dit gebeurt door speciale automaten die op enkele veel bezochte locaties worden neergezet. Hierin zit in een beperkt aantal brillen die mensen kunnen kopen. Waar de volgende zogeheten ‘Snapbots’ te vinden zullen zijn kun je bijhouden via de site van Snapchat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws