100% vinyl: de definitieve comeback van de plaat

Bart Remmers | 7 april 2019
lifestyle

Lange tijd leek vinyl liefdeloos onder te stoffen op zolders en tweedehandsplatenzaken, totdat de zwarte (en steeds vaker gekleurde) schijf een gigantische opmars maakte. Tegenwoordig is het ouderwetse platendraaien weer hot as hell.

Voor digitaal

De Entertainment Retailers Association maakte eerder deze maand bekend dat er in de eerste week van december in het Verenigd Koninkrijk meer vinyl albums zijn verkocht dan hun digitale soortgenoten. Er werd £2,1 miljoen uitgegeven aan digitale downloads en £2,4 miljoen aan vinyl albums. 

Ook in Nederland gaan de liefhebbers meer en meer over op deze vorm van muziekdragers. Dj's nemen weer een echte platenkoffer mee naar hun set en platenzaken weten niet hoe ze hun dance, jazz en hiphop op vinyl moeten aanslepen door de enorme vraag. Het ultieme kerstcadeau voor velen, zo blijkt deze weken.

Alles op vinyl

Heb je een vette platenspeler en een nog vettere collectie vinyl? Dan ben je goed bezig. Vergeet echter niet de eveneens belangrijke slipmat voor die dierbare schijven. En ben je helemaal vinyl minded? Check dan deze placemats in de vorm van een LP. Want ook tijdens het eten wil je soms van het zwarte goud kunnen genieten!

Win een Vinyl Placemat set

Wij mogen van MegaGadgets 2 keer een set van 4 Vinyl Placemats weggeven, zoals op de afbeelding hierboven. Wat je hiervoor moet doen? Ga naar onze Facebook Winactie, like het bericht en vertel ons waarom jij ze zou moeten winnen. Maandag maken we de winnaars bekend, dan ligt dit cadeau hopelijk voor de kerst nog bij jullie op de (place) mat!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws