Disney werkt aan een serie voor Snapchat

Ivo Mollemans | 23 december 2016
lifestyle

Een van de oudste en nog steeds grootste entertainmentbedrijven ter wereld is Disney. Bijna iedereen is er mee opgegroeid en ze hebben veel klassieke films, series en fantasie-gerelateerde dingen bedacht en ontwikkeld. Toch moet het bedrijf blijven innoveren om hun positie te behouden en dat doen ze ook. Hun nieuwste doelwit is het sociale media platform Snapchat dat voornamelijk door een wat oudere groep personen wordt gebruikt.

Disney doet innovatief

De bedoeling van Disney is om series te gaan ontwikkelen die via de Snapchat Stories verspreid gaan worden. Dat betekent dus dat elk deel van de serie maar 24 uur te zien is en daarna verdwijnt. Het wordt dus moeilijk om midden in een serie te beginnen met kijken, maar wie weet worden ze naderhand wel ergens online geplaatst. Het wordt nog interessant om te zien hoe Disney om gaat met de tijdsmarge die Snapchat hanteert. Elke Snap mag maar 10 seconden lang zijn en het kan dus geen volledig vloeiend verhaal worden.

LEES OOK: Duurzaam wc-gebruik in de HMH voor mannen

The Bachelor

Het eerste programma dat Disney gaat publiceren via Snapchat heet ‘Watch Party: The Bachelor’. De serie is bedoeld als extra bijkomstigheid voor het reeds populaire programma ‘The Bachelor’. In de versie van Snapchat zullen bekende personen, fans en ex-bachelors het hebben over nieuwe afleveringen en afleveringen die al zijn uitgezonden.

Snapchat breidt uit

Natuurlijk kan Disney Snapchat niet zomaar gebruiken om hun series te verspreiden. Daarom hebben beide bedrijven een content-deal gesloten. Disney is echter niet het enige bedrijf dat deze deal heeft gesloten. Ook Warner, Viacom en Universal hebben Snapchat in het verleden gebruikt om dingen te verspreiden. Het verschil met Disney is dat Disney reclame-inkomsten die worden verkregen door de verspreiding via Snapchat zelf regelt. Over hoeveel geld het zal gaan is een kwestie van afwachten en ook of de programma’s in Europa te zien zullen zijn is onbekend. Het kan goed zijn dat alleen Amerika deze experimentele manier van series kijken de komende tijd gaat meemaken en dat het hier rustig blijft.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws