#FlashbackFriday: jouw 5 Home Alone-alternatieven deze kerst

Partyscene Redactie | 23 december 2016
lifestyle

Elk jaar weer worden we getergd met de Home Alone-films tijdens kerst. Leuk als je 5 bent, boring als je 12 bent en tergend vanaf 18 jaar en ouder. Gelukkig zijn er alternatieven waar je de kerst wel goed mee doorkomt. We zetten er vijf voor je op een rij!

Paris Is Burning 

In Paris Is Burning volgen we de zogenaamde ‘Ball Room Culture’, een cultuur waarin de dragscene van New York - om precies te zijn de wijk Harlem - centraal staat middenin de opbloeiende housecultuur van eind jaren ‘80. Sleutelfiguren uit de scene komen aan het woord terwijl je een inkijkje gegund wordt in een wereld waar weinigen maar weet van hebben. 

Naar de klote 

Geen film brengt de gabberwereld zo grappig in beeld als Naar de klote!, een film van Ian Kerkhof. De hoofdrollen worden vertolkt door Fem van der Elzen en Tygo Gernandt met een bijzonder grappige bijrol voor Tom Hofman als DJ Cowboy. Niet verheffend, maar wel een leuke doorzakker!

Hip-Hop Evolution 

Niet heel oud (zelfs erg nieuw) en dus misschien niet zo passend in deze #FlashbackFriday, maar te goed om niet te noemen. Deze meerdelige documentaire loopt op het moment op Netflix en legt de gehele geschiedenis van de hip-hop vast. Van begin jaren ‘70 tot nu. Aan het woord komen helden als Grandmaster Caz, Grandmaster Flash, Ice Cube en nog veel meer belangrijke figuren uit de scene. 

Studio 54 

Als je wilt weten waar het hedonistische clubleven een start kende, kijk niet verder dan Studio 54. Tussen 1977 en 1979 was dit dé club in Manhattan om te bezoeken. Het deurbeleid was streng en exclusief, not unlike Berghain, en de drank en drugs tierden welig. Gun jezelf een kijkje in een hedonistisch nachtje New York aan het einde van de jaren ‘70. 

The Sound of Belgium

Techno, trance, EBM, new beat, België had het allemaal. Het verhaal hierachter wordt echter zelden verteld. Tot The Sound of Belgium dan, want met deze documentaire wordt de Belgische scene eindelijk recht aan gedaan. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws