Hoe wordt bepaalt welk voedsel omgetoverd wordt in een emoji

Mark Hofman | 19 januari 2017
lifestyle

Waar emoticons in het tijdperk van MSN Messenger enkel en alleen gebruikt werden om emotie's makkelijker te verwoorden, zijn er tegenwoordig duizenden varianten te vinden. Emoji's hebben de overhand genomen in het social media landschap en het ontwijken van de kleine plaatjes is bijna onmogelijk geworden. We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Maar hoe wordt nou precies bepaalt wat voor dagelijkse dingen omgetoverd worden in een emoji en wat niet? Laten we voedsel eens als voorbeeld nemen. 

Het bepalen van Emoji's

Emoji's zijn vandaag de dag zo belangrijk geworden, dat er bij de kleinste ontwikkeling al een aardige gekkenhuis ontstaat. Of er nu een emoji verdwijnt of wanneer er één terugkomt: iedereen heeft er een mening over. Wereldwijd worden er inmiddels 2000 emoji's gebruikt waarvan er 82 voedsel-gerelateerd zijn. Maar hoe wordt er nu bepaalt wat een goede emoji is en wat niet? The Salt hield een interview met de mensen die volledig de leiding hebben over de kleine plaatjes op onze smartphones. 

Niet elke vorm van voedsel is een goede Emoji 

Geloof het of niet, maar het maken van een zogehete food-emoji is alles behalve makkelijk. We hopen allemaal dat ons favoriete gerecht als emoji beschikbaar is, maar niet elke vorm van voedsel is ook een goede emoji. De designers moeten zich aan strenge regels houden waardoor veel voedsel bij het bedenken al afvalt. 

Zo zijn de afmetingen voor een emoji minimaal en dat zorgt ervoor dat niet elk eten goed te indentificeren is. Sterker nog: er moet in één oog opslag duidelijk zijn wat het is. Oud New York Times journalist Lee legt het uit:

'It has to be visually distinctive as a food: Falafel would just be little brown balls. A lot of Indian foods like chaat or dosa are also hard – it has to be something that is iconic enough to make it through the process.'

Lee betaalde ooit eens 75 dollar om lid te worden van de Unicode Consortium om alle laatste info en nieuwtjes te krijgen over de emoji's aangezien hij zich verbaasde over sommige dingen. 

'Every Culture, including Japan, had their version of the dumpling, so I was completely baffled as how there could be no dumpling Emoji.'

De reden hiervan is simpel: er zijn hele strikte regels die het onmogelijk maken om zomaar een emoji te maken. Het eten moet echt als eten te zien zijn. Een bruine rijstbal zal bijvoorbeeld ogen als een bruine bal en dat mag dus niet. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws