7 dingen op YouTube waarvan je niet wist dat het kon 

Partyscene Redactie | 13 augustus 2018
lifestyle

YouTube is zonder twijfel het meest populaire videoplatform in de geschiedenis van de mensheid. Niet alleen kijken er bijzonder veel mensen naar, content creators kunnen leven van het maken van de filmpjes. Dat het platform meer te bieden heeft dan simpelweg filmpjes kijken wisten we al, maar het bestaan van deze 7 features is bij velen nog niet bekend! 

#1 GIF's maken van YouTube-video's 

Het gebruiken van GIF's is tegenwoordig helemaal leip: GIF's zijn awesome! Toch kan je soms die ene GIF even niet vinden en dan zou het makkelijk zijn als je ze zelf kunt maken. Nou, dat kan dus met YouTube. Als er een YouTube-video is waar je graag een GIF van zou willen hebben, dan ga je naar de adresbalk en zet je het woord 'gif' voor het woord YouTube (dan krijg je gifyoutube.com). Via deze link kom je op een website uit waar je 15 seconden van de video kunt selecteren en om kan zetten tot een GIF. Handig hoor!

#2 Playback vanaf een specifieke tijd 

Het kan zijn dat je een stukje uit een YouTube-video wil delen, niemand wilt opzadelen met de gehele video. Wanneer dat het geval is komt deze functie wel heel erg van pas. Het is namelijk mogelijk om een video te delen en hem vanaf een bepaalde tijd af te laten spelen wanneer de ontvanger hem opent. Ga gewoon naar de Share-knop en check of de functie 'Start at' ergens in de buurt is. Vul je tijd in, deel hem en viola!

#3 Karaoke met YouTube 

Nee, we hebben het niet over geuploadde video's op YouTube waar de tekst weggelaten is. We hebben het over een heuse karaokefunctie vanuit YouTube zelf. Zoek in de zoekbalk gewoon naar een liedje en zet er karoke achter. Wanneer YouTube karaokesupport geeft aan de video, dan zal dit bovenaan bij de resultaten te vinden zijn. Mocht jouw nummer geen support krijgen, dan kun je de extensie YouTube-lyrics downloaden en de lyrics van de track verschijnen rechts naast de video. 

#4 YouTube TV-Mode 

Wanneer je gebruik maakt van een big-ass tv-scherm of monitor, is het handig dat YouTube zich daarop aanpast. De website gaat overigens wel mee met de resolutie van je scherm, maar de TV-Mode is wel een stukje handiger. Wanneer je gebruik wil maken van de TV-modus ga je naar www.youtube.com/TV en je komt op de grote versie van YouTube. 

#5 Het indentificeren van achtergrondmuziek 

We zijn een klein beetje vals aan het spelen, want dit is niet echt een functie van YouTube. Veel video's maken namelijk gebruik van achtergrondmuziek en services als Shazam of Soundhoud kunnen deze achtergrondmuziek vaak niet identificieren. Daar is momaa.sh wel goed in. Drop een YouTube-link in de generator en binnen een minuut weet jij wat voor muziek er gebruikt is in de video.

#6 Snelkoppelingen via je toetsenbord 

Handige shortcuts voor Word of Windows an sich kennen we allemaal, maar dat je YouTube ook met je toetsenbord kunt besturen wisten wij in ieder geval nog niet. Wanneer je bijvoorbeeld 'K' indrukt gaat je video op pauze. Druk je op 'J' gaat hij afspelen, 'L' is terugspoelen en 'F' is voor fullscreen. Geen zin in geluid? Druk op 'M' en je zet het geluid van de video uit. 

#7 Video's opslaan voor offline afspelen 

De kans dat je dit niet wist is aanzienlijk groot: YouTube heeft namelijk een offline functie. Wanneer jij op je data moet letten, maar toch die ene video onderweg wilt zien, kun je alsnog naar video's kijken. Deze functie vind je in de app van YouTube en is aan te zetten door een video aan 'Add to Offline' toe te voegen. Deze video wordt vervolgens opgeslagen tussen 'mijn video's'. 

Dit waren ze dan: 7 dingen op YouTube waarvan je niet wist dat het kon. Zijn we volgens jou wat vergeten? Aarzel dan niet en laat het ons weten in de reacties!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws