Er wordt vergadert over een emoji met rood haar

Ivo Mollemans | 23 januari 2017
lifestyle

Sinds de introductie van emoji’s worden ze wereldwijd gigantisch veel gebruikt. Niet gek want de plaatjes die je in tekstberichten kan gebruiken maken vaak duidelijker wat je nou precies bedoeld. De collectie emoji’s is al uitgegroeid tot een heel arsenaal aan verschillende icoontjes, maar de organisatie die alle emoji’s beheert is nog lang niet klaar met het introduceren van nieuwe plaatjes.

Raad der emoticons

Deze organisatie heet de ‘Unicode Emoji Subcommitte’ en ja zij houden daadwerkelijk officiële vergaderingen waarin het puur en alleen gaat over de ontwikkeling en introductie van nieuwe emoji’s. Ze doen niet alles alleen, maar luisteren goed naar de gebruikers van emoji’s en met de nieuwste update zijn ze van plan een veelgevraagd icoontje eindelijk toe te voegen.

LEES OOK: Nintendo komt in maart met Super Mario Run voor Android 

Roodharige emoji

Het gaat hier over een emoji met rood haar, want die was er eerder nog niet. Over de manier waarop ze deze willen toevoegen wordt nog gediscussieerd. Zo zou het kunnen dat ze een geheel nieuw poppetje ontwikkelen met rood haar of dat ze een kleurenoptie toevoegen aan de reeds bestaande gezichtjes zodat je naast huidskleur ook de haarkleur kan kiezen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe lading emoji’s in juni verspreid gaan worden dus het is nog wel even wachten. Volgende week wordt er vergadert over de roodharige emoji.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws