Vijf legendarische tracks uit videogames

Pieter Hiemstra | 6 februari 2017
lifestyle

Wat zijn games zonder muziek? In ieder geval een stuk minder leuk. Wie herinnert zich niet de eindeloze woestijntochten op een Harley Davidson door de woestijn van GTA San Andreas, onder begeleiding van muziek. Voor ons een reden om (elecktronische) muziek in games eens flink in het zonnetje te zetten. Volgens ons zijn dit vijf van de meest legandarische nummers, gebruikt in videogames. Dikke kans dat je het er totaal niet mee eens bent. Dan zijn we benieuwd naar jouw suggesties! Deel ze dan ook vooral bij de reacties!

Nummero 1: Dan Croll - 'From Nowhere' (Baardsen Remix)

Voor GTA-liefhebbers zal deze Baardsen remix van Dan Crolls' 'From Nowhere' bekend in de oren klinken. Heerlijke vocals met een nog fijnere drop. 

Nummero 2: Michael Casette - 'Crocket' ​

De tweede op de lijst is misschien minder bekend, maar zeker niet onbemind. Audiosurf gebruikte deze trancy plaat van Michael Casette. Het zit vol energie, en is tegelijkertijd ontspannend. Een ideaal nummer om euforisch naar de sterren te kijken, of om Audiosurf mee te spelen natuurlijk.

Nummero 3: Michael Hunter - 'Soviet Connection'

Alweer een soundtrack van GTA in deze lijst? Inderdaad, en daar heeft deze plaat met dertien miljoen views recht op. Dit nummer straalt de sfeer van GTA IV perfect uit. Een sinistere plaat in een grauwe en grijze omgeving waarin de Joegoslavische hoofdrolspeler Niko Bellic perfect past. 

Nummero 4: The Chemical Brother - 'Galvanize'

Vol gas door bochten vliegen, met je getunede Fiat Punto inclusief zwarte velgen, driedubbele uitlaat en een kekke tribal-sticker. Dat is in het kort wat Need For Speed is. Wij houden ervan. En de combinatie met 'Galvanize' van The Chemical Brothers maakt het helemaal af. Eigenlijk zou je deze plaat ook moeten kennen, zonder de game te hebben gespeeld. Maar ach, het is ook mooi als mensen zo goede muziek leren kennen.  

Nummero 5: Avicii - The Nights

FIFA-games staan sowieso al bekend om hun muziek, maar deze springt er het meeste uit: Avicii met 'The Nights', gebruikt in FIFA15. Een kolkend stadion, pilsen met je FIFA-vrienden en feelgood muziek. Ideale ingrediënten voor een mooie game-ervaring!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws