Kutmaandag? Deze 5 games slepen je de dag door!

Peter Güldenpfennig | 10 februari 2020
lifestyle

Geen dag zo verschrikkelijk als maandag. Iedereen zit met een chagrijnige bakkes in het OV, het weekend is verder weg dan ooit en je hebt bergen werk te verzetten deze week. Kortom, maandag is een vloek. Daar is gelukkig iets aan te doen. Verspil je tijd met deze vijf games en voor je het weet is het dinsdag. Toegegeven, da’s geen vrijdag maar het weekend is al wel weer in zicht!

Run, Jezus Run!

In feite is Jezus Christus de eerste echte superheld ter wereld. Ga maar na: zieken genezen en zelfs de doden weer tot leven wekken, dat zien we Batman nog niet doen. Logisch dus dat hij de perfecte protagonist is voor een videogame. In Run, Jezus Run doe je Jezus Christus-achtige dingen met je pijltjestoetsen en de spatiebalk. De game is met 10 seconden lekker kort. Download de game hier!

The Chainsaw

Wat is er nou leuker dan goed tekeer gaan met een kettingzaag? We kunnen het een en ander bedenken maar veel is het niet. Laat de kettingzaag dan ook je hulpmiddel zijn in The Chainsaw. In de game ben je een skelet die met een kettingzaag random dingen aan gort zaagt. Dat is ook het enige wat we over de game kunnen zeggen. Ja, veel content is het niet maar who cares. Soms is een interieur rigoreus verbouwen precies hetgeen wat je nodig hebt. Bevredigend!

Aladdin

Op zoek naar iets meer content dan eerder genoemde games? Dan is het DOS-archief echt iets voor jou. Hier staan honderden freeware- en abandon ware games opgeslagen die rechtstreeks in je browser draaien. Neem Aladdin, een game gebaseerd op de gelijknamige Disney-animatie uit 1994. Een actievolle platform-adventuregame die wel een typische Disney-vibe heeft zonder meteen kinderachtig aan te doen. Heel goed te spelen!

Strange Super Mario Bros

Iedereen kent Super Mario, het is het bekendste game-icoon ter wereld en hoofdrolspeler in de best verkopende gameserie allertijden. Hij kende zijn debuur in Donkey Kong als Jumpman in 1981 en kreeg daarna al snel zijn eigen serie. De eerste Super Mario Bros. kunnen de meeste gamers echter wel dromen. Leuk dus dat er veel fan-games zijn met de loodgieter in de hoofdrol. Zoals Strange Super Mario Bros., die enerzijds herkenbaar is als Super Mario Bros., maar alles wat je van die game weet door elkaar gooit. 

Robot Unicorn Attack

Niets zo bevredigend als een endless runner waarin je continu je eigen score verbetert. En wanneer een gerobotiseerde eenhoorn de hoofdrol in een game speelt weet je: dit is de shit! Tijd voor een competitie tussen jou en je collega’s? Dan is het voor je het weet 17.00 uur en is die kutmaandag zo voorbij!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws