De 5 fijnste streamingservices van dit moment 

Mark Hofman | 8 maart 2017
lifestyle

Het gemak van streamen zien we terug in elke vorm van entertainment. Of het nu gaat om muziek, films, series of games: steeds vaker maken we er gebruik van. Maar welke services zijn op het gebied van muziek nu eigenlijk de beste? Wij zetten er vijf voor je op een rij! 

#1 Spotify 

Spotify is één van de eerste succesvolle streamingservices die we vandaag de dag nog steeds gebruiken. Op 7 oktober 2008 werd Spotify vanuit Zweden gelanceerd en sindsdien domineert het de wereld. Een eigen playlist maken, albums beluisteren en nieuwe muziek ontdekken, staan bij de service op dikke voldoendes. Het mooiste van allemaal? Het aantal labels en artiesten op de service is immens!

#2 Apple Music

Apple lanceerde in 2015 haar eigen muziekdienst: Apple Music. Waar Spotify een gratis account aanbiedt, doet Apple Music dat niet. Iets wat je opmerkt in de cijfers. De dienst is een stuk minder populair dan Spotify en heeft veel minder leden. Maar begrijp ons niet verkeerd, Apple Music heeft ook bijzonder veel te bieden. Dit komt uiteraard door de samenwerking met iTunes en met podcasts van o.a. BCC weet de service zich goed te onderscheiden. Op zoek naar een goed alternatief voor Spotify? Dan is Apple Music, tegen een klein bedrag per maand, de perfecte oplossing! 

#3 iHeartRadio 

In Europa zal de naam iHeartRadio je misschien wel iets zeggen. Maar echt enthousiast wordt je er waarschijnlijk niet van. In Amerika daarentegen is dit echt 'The Big Thing'. Naast een nieuwswebsite en radiostation, heeft het bedrijf ook een eigen streamingservice. Een service die overigens heel anders werkt dan Apple Music of Spotify. iHeartRadio is namelijk een app die alle radiostations van Amerika combineert in één app. Geen zin om je eigen muziek te kiezen, maar wel om te luisteren naar je favoriete genre? Dan is iHeartRadio voor jou een must! 

#4 Amazon Music Unlimited 

Amazon is wederom een bedrijf die vooral in Amerika bijzonder succesvol is. Maar met de komst van Amazon Prime en Amazon Music Unlimited, wordt het ook buiten diens grenzen steeds populairder. De service is een directe concurrent voor zowel Spotify als Apple Music en heeft voor, een kleinere prijs, van €8,- genoeg te bieden qua mogelijkheden. Deze prijs telt echter alleen voor Prime-leden. Anderen moeten gewoon een tientje per maand betalen. 

#5 Google Play Music 

Ook Google heeft haar eigen streamingservice, maar die komt wat leden betreft in de verste verte niet in de buurt bij de rest. Toch heeft Google Play Music veel te bieden. Voor €10,- per maand krijg je een service die eigenlijk een beetje best of both worlds is. Het combineert een deel van iTunes (je kunt er tracks kopen), iTunes Match (je kunt tracks uploaden en ergens anders weer downloaden) en het is deels Apple Music (simpelweg streamen). Bij gebruik van de service krijg je ook nog eens een Youtube Red-subscription, wat ook een tientje per maand kost. Google pakt het wat ons betreft lekker aan. 

Waar stream jij je muziek mee en waarom is deze service zo goed? Laat het ons weten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws