Man versus vrouw: wie heeft het vaakst seks?

Bart Remmers | 19 augustus 2019
lifestyle

Jongens hebben een grote mond, de meiden doen het gewoon...

Bij mannen is het allemaal om de praat, terwijl het bij vrouwen om actie draait. Dat blijkt uit een enquête. Vrouwen over de hele wereld hebben betere, langere en vooral meer seks met hun vaste partners en minnaars, dan de mannen. 

De enquête, die werd uitgevoerd door Victoria Milan – een datingsite voor volwassenen op zoek naar een affaire – ondervroeg 5917 leden uit 15 verschillende landen om te weten te komen hoe seksueel actief zij zijn met hun vaste partners versus hun minnaars of minnaressen, en de vrouwen bleken het hoogst te scoren. 

Mannen hebben grotere seksdrang

Gemiddeld gezien ervaarden vrouwen ongeveer vier sekspartners in het voorbije jaar, terwijl bij de mannen dat er slechts drie waren. Bij het kijken naar hoeveel dagen per week men seksueel actief is, is dit bij de vrouwen zo’n 4,9 dagen per week, terwijl dit bij de mannen op 4,1 dag ligt.

Het kan geen verrassing zijn dat mannen geiler zijn dan vrouwen – 56,1 procentvan de mannen zei dat ze een drang naar seks hebben meerdere keren per dag terwijl bij de vrouwen slechts 37 procent zo voelt. Over het algemeen is de meerderheid van de mannen en vrouwen akkoord dat ze meerdere keren per dag nood aan seks hebben.

Dagelijks seks

Om met deze dwingende behoeften om te gaan, zei de meerderheid van de vrouwen (29,3 procent), dat ze dagelijks seks hebben met hun vaste partner. Verrassend genoeg zegt een gelijk aantal vrouwen dat ze dan weer elke dag seks hebben met hun minnaar (28,2 procent) en sommigen slechts een keer per maand (28,2 procent).

De meerderheid van de mannen (26,5 procent) zei dat ze seks hebben met hun vaste partner, één keer per week. En een kwart van de mannen zei dat ze met hun minnares een keer per week de liefde bedrijven. Een gelijk aantal dus!

En hoe zit het met de onenightstands?

Onenightstands lijkt wel iets uit het verleden met een dalende trend bij zowel vrouwen als mannen. Zij vinden dat ze het niet nodig achten om nog energie te steken in een onenightstand. Slechts een derde van de mannen en vrouwen zei dat ze een keer per jaar met een vreemde persoon naar bed gaan.

Algemeen gesproken, hebben de ondervraagde mannen (26,9 procent) en vrouwen (28,2) slechts met één persoon geslapen het afgelopen jaar, en bij mannen was dit met twee (19,4).Een choquerend feit is dat vrouwen die niet met én man geslapen hebben dit jaar, gingen naar bed met maar liefst 10 mannen (15,5 procent).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws