Monopoly voor ouwe lullen? 5 redenen waarom je het mis hebt!

Peter Güldenpfennig | 13 april 2017
lifestyle

Straten opkopen, hotels bouwen en je medespelers dwarszitten (lees: afpersen): Monopoly houdt spelletjesspelers al decennialang bezig. Toch hangt er een zweem van oubolligheid omheen. Nergens voor nodig. Dit zijn 5 redenen waarom je aankomend paasweekend in het teken van Monopoly moet zetten!

1: Samen spelletjes spelen is leuk

Inkoppertje, maar het is gewoon zo. Door samen te spelen versterk je banden met vrienden en familie. Of kun je je zus waar je een hekel aan hebt een hak zetten door de Kalverstraat voor haar neus weg te kapen. 

2: Monopoly heeft de tofste special editions

Is de gewone versie niet je ding, geen probleem! Van World of Warcraft tot Star Wars tot The Walking Dead, Monopoly komt in alle soorten en maten!

3: Iedereen een vastgoedmagnaat

De kans is bijzonder klein dat je ooit een vastgoedmagnaat wordt die grote delen van belangrijke straten in handen krijgt. Maar bij Monopoly kan het!

4: Je kunt altijd en overal Monopoly spelen

Geen zin om een spelbord uit de kast te trekken? Geen probleem, want er is werkelijk geen digitaal platform waarop Monopoly niet is verschenen. Speel het gratis online bijvoorbeeld, of als je een Nintendo Switch hebt kun je daar later dit jaar ook Monopoly op spelen.

5: Werkelijk iedereen kan het spelen

De regels van Monopoly zijn lekker simpel, dus iedereen kan het spelen. Heb je een aandoening waardoor je fysiek niet in staat bent Monopoly te spelen, dan zijn daar zelfs oplossingen voor, zoals de braille-editie laat zien

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws