De betekenen van populaire plaatsnamen 

Mark Hofman | 29 april 2017
lifestyle

De wereld kent veel mooie steden. Jaarlijks reizen miljoenen mensen af naar hotspots zoals New York, Moskou, Amsterdam en Rome. Maar hoe komt Praag aan zijn naam wat betekent Amsterdam nu eigenlijk? Wij zochten het voor je uit! 

Amsterdam 

Amsterdam heeft zijn naam te danken aan zijn oorspronkelijke locatie. De stad is namelijk om een dam heen gebouwd dat gevestigd was in de Amstel. 

Brussel 

De naam Brussel is, net als Amsterdam, afkomstig van twee verschillende woorden. De woorden Broek en Zele, die moeras en Nederzetting betekenen, vormen samen de naam Brussel. Ja, hier komt wel een beetje creativiteit bij kijken. 

Praag 

Praag is afkomstig van het woord 'Prah', wat snel betekend. Praag is relatief snel gebouwd, dus dat zegt alles. 

Istanbul 

De naam Istanbul is afkomstig van het Grieks en betekent 'in de stad'. Dus als je vertelt dat je in Istanbul bent, zeg je eigenlijk dat je in 'in de stad' bent. 

Rome 

Rome komt aan zijn naam dankzij de eerste koning en tevens oprichter van de stad. Zijn naam? Romulus. 

Florance 

Florance komt aan zijn naam door het Latijnse woord voor bloem: Florens. 

Vancouver

Vancouver heeft zijn naam te danken aan de ontdekkingsreiziger die het land ontdekte: George Vancouver. 

New York 

Deze wereldstad heette eerst Nieuw Amsterdam. Toen het uiteindelijk in de handen kwam van de Amerikanen veranderde naar New York. Dat had te maken met de Engelse Hertog van de stad in 1664. 

Los Angeles 

De naam Los Angeles is afkomstig van het Spaanse woord voor engel. Het wordt niet voor niets 'The City of Angels' genoemd. 

Las Vegas 

Simpelweg het Spaanse woord voor de weiden. Nu is het een immense stad staat, maar vroeger was het slechts een simpele weide. 

Hong Kong 

Hong Kong is ook afkomstig van een samenstelling van twee verschillende woorden. Hong betekend 'geurig' en 'Kong' betekend haven. 

Tokyo 

Tokyo is simpelweg de hoofdstad in het oosten. To betekend oosten en Kyo betekend hoofdstad. 

Singapore 

Singapore wordt ook wel 'stad van de leeuw' genoemd en dat is exact wat het betekent. Singa betekend leeuw en pura betekend stad. 

Ben je benieuwd hoe andere steden aan naam komen? Check dan onderstaande image van Fly Abu Dhabi! 


 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws