10 epische dingen die je niet wist over Netflix 

Partyscene Redactie | 23 juni 2019
lifestyle

We leven in 2019 (joh!) en weinig kunnen Netflix missen. En geef ze eens ongelijk. Films en series wanneer jij wilt zonder onderbreking van reclame. Maar wat weet je eigenlijk van de sterive? Deze 10 dingen sowieso niet! 

#10 Netflix medewerkers worden behandelt als helden 

Ken je dat? Wil je vrij nemen van je werk, heb je geen vrije dagen meer! Dat zal de medewerkers van Netflix niet gebeuren, want die hebben geen x-aantal vrije dagen. Werknemers nemen vrij zo vaak ze willen, maar dat moet het uiteraard wel uitkomen. Ook is het niet de bedoeling om er misbruik van te maken. Verder beginnen nieuwe werknemers met een salaris van €18 per uur en krijgen ze een gratis Netflix-abbonnement. 

#9 Netflix is ouder dan Google 

Het is bijna niet te geloven, maar Netflix bestaat langer dan Google. Eén jaar langer om precies te zijn. In 1998 zag Google het daglicht, terwijl al in 1997 begon. Niet als streamingservice, maar als dvd-verhuurbedrijf. Tegen een vast bedrag per maand zorgde Netflix voor de films. Een maand later werden die opgehaald en kreeg je nieuwe films. 

#8 Hele dag series en films kijken voor je werk? Bij Netflix kan het! 

Dit feitje ging regelmatig de wereld over, maar is vaak beschouwd als onwaar. Netflix betaalt echter wel degelijk mensen die de hele dag op de bank series en films kijken. Ze zijn echter wel heel kieskeurig in de selectie. Je moet volledige kunnen ontleden, alles willen zien en dus een grote passie voor het vak hebben. Miljoenen mensen asen op deze baan en geef ze eens ongelijk!

#7 Je kunt de ondertiteling aanpassen op Netflix 

Wist je dat het mogelijk is om de ondertiteling helemaal naar eigen inzicht in te stellen? Er zijn veel opties zoals keuze uit  in kleur, grootte en lettertype. Dat kan via de accountinstellingen op de webversie van Netflix. 

#6 Je kunt je kijkgeschiedenis wissen op Netflix 

Ken je dat? Hebben je zusje, moeder, vriendin of tante zoetsappige zooi gekeken, raadt Netflix plots allerlei aan. Als je daar geen zin in hebt, kun je kijkgeschiedenis wissen. Problem solved!

#5 Netflix gaf 6 miljard uit aan content in 2016 

Netflixbaas Ted Sarandos had begin 2016 de ambitie om 600 uur originele content uit te brengen met een budget van 6 miljard dollar. Raad eens hoeveel van dat geld nog over is... Juist. 

#4 Netflix eerste naam was Kibble 

Voordat Netflix de naam Netflix kreeg, heette het Kibble. Eigenlijk heeft de service veel verschillende namen gehad zoals Replay.com, Directpix.com en Luna.com. Uiteindelijk koost het voor Kibble. Later werd dit veranderd naar Netflix, maar waarom weet niemand. 

#3 Dit is de eerste Netflix film ooit gemaakt 

Tegenwoordig worden we overladen door Netflix Originals. Shows als House of Cards, Orange is the New Black en Orphan Black gaan als een tierelier en zien er visueel goed uit. Dat is echter niet altijd zo geweest. Check hieronder de eerste Netflix film ooit maar. 

#2 Netflix was bijna onderdeel geworden van Blockbuster 

CEO Reed Hastings had Netflix in 2000 bijna verkocht aan Blockbuster. De keten hadden wereldwijd 7700 winkels. Netflix bood 49% aandelen aan het bedrijf en zou de website veranderen in Blockbuster.com. Dat wilde Blockbuster niet. Nu zitten staan er wereldwijd dierenwinkels en supermarkten op plekken waar Blockbuster ooit zat. Domme actie! 

#1 Netflix had haar eigen Awardshow 

In 2013 kwam Netflix met de eerste editie van The Flexies. Een Awardshow voor de best bekeken online content. Het werd weinig succesvol met een laatste plaats voor de eerste editie. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws