Schelden is gewoon fucking goed voor je

Mark Hofman | 17 mei 2017
lifestyle

Als kind leer je van je ouders om niet schelden. Maar uit resultaten van nieuw blijkt dat dit misschien wel onterecht is. Onderzoekers van de Keele University ontdekten namelijk dat schelden eigenlijk hartstikke goed voor je is. KUT! 

Schelden is eigenlijk hartstikke goed voor je 

De onderzoekers zagen dat scheldende mensen hun workout makkelijker doorkwamen, dan degenen die stilletjes huilen van de vermoeidheid. Dat blijkt uit verschillende testresultaten. 

De eerste test was een intens rondje fietsen waarbij de prestaties tussen vloekende mensen werd vergeleken met personen die zich stiel hielden. Eindstand? De groep scheldende leipo's waren vier procent sterker en dus sneller. Vlak daarna begon de tweede test die bestond uit een potje armdrukken. De scheldende menigte was maar liefst acht procent sterker dan de mensen die netjes hun mond hielden. 

Voor het experiment dachten onderzoekers dat een scheldpartij de adrenaline zou verhogen, maar dat bleek niet te kloppen. Het blijkt dat wanneer je scheldt, je minder omkijkt naar lichamelijke pijn. Hierdoor zou je pijngrens worden verhoogd. Dus als mensen in je omgeving vertellen dat je minder moet schelden, reageer dan dat je juist let op de gezondheid. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws